Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών σβήνει φώτα

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Ιωαννιτών σβήνει φώτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 17:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών σκοπεύει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10%, όπως άλλωστε είναι η οδηγία που έχει δώσει με ΚΥΑ το κυβερνητικό επιτελείο, ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, ο Δήμος θα σβήνει τον οδοφωτισμό μισή ώρα το 24ωρο και θα «προσαρμόσει ανάλογα» τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Ήτοι, λιγότερα φωτάκια φέτος. Ο κ. Ελισάφ είπε ότι «συνεννόηση με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» για να σβήνει ο οδοφωτισμός, καθώς κάτι τέτοιο, δεν είναι ακόμα δεδομένο.

Ακόμα: σε όλα τα γραφεία και τις υπηρεσίες θα υπάρχει μέριμνα για το σβήσιμο του φωτισμού με την αποχώρηση των εργαζομένων. Επίσης θα απενερχοποιείται ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που υπάρχει σε γραφεία και κοινόχρηστους χώρους, η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους δεν θα πρέπει να είναι στα επίπεδα προηγούμενων ετών αλλά χαμηλότερη, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ατομικές συσκευές θέρμανσης».

Στη σχετική σύσκεψη, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είπε ότι «δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να κρυώνουν όμως θα πρέπει να αποφύγουμε την σπατάλη ενέργειας».

Κατά τα λοιπά, τόνισε ότι «Οι εργαζόμενοι του Δήμου διαθέτουν και την ωριμότητα και τη βούληση να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή. Είναι μία συλλογική υπόθεση και όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο και θα συμβάλλουμε στο μέγιστο βαθμό για την εξοικονόμηση ενέργειας».

 Ο Δήμος στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα στο πλαίσιο όσων ορίζονται από την ΚΥΑ για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% ενώ καταγράφηκαν και προβλήματα που ανακύπτουν κυρίως από το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς χρησιμοποιεί πολλά κτίρια για την στέγαση των υπηρεσιών και των νομικών του προσώπων».

Δεν διευκρινίζεται αν συζητήθηκαν πχ το θέμα της ενεργειακής δαπάνης σε ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΛΙ (και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής εξαιρούνται των μέτρων στήριξης) ή αν έγινε κάποια πιο ουσιαστική συζήτηση για προγραμματισμό μείωσης, «αυτονόμησης» και διαχείρισης ενέργειας, όπως για παράδειγμα με τις ενεργειακές κοινότητες.

 (κεντρική φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρντι
"σε όλα τα γραφεία και τις υπηρεσίες θα υπάρχει μέριμνα για το σβήσιμο του φωτισμού με την αποχώρηση των εργαζομένων. Επίσης θα απενεργοποιείται ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός"!! Δηλαδή τόσα χρόνια τα είχανε όλα γραμμένα στα παλιά τους τα υποδήματα.. Υπέρογκα έξοδα για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, Η/Υ κλπ και ο λογαριασμός στα κορόιδα. Όπως λένε και στο τόπο μας, " όπου μπεχο, κι όσο αντέχω "
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back