ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών καθαρίζει…

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Ιωαννιτών καθαρίζει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2021, 23:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί πνεύμονα για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία του»: Αυτό αναφέρει το Δημαρχείο Ιωαννίνων σε σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστό ότι απομακρύνθηκαν όλα τα καμένα υλικά μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη φωτιά της περασμένης Κυριακής.

Η διαπίστωση της δημοτικής αρχής περί ανάγκης προστασίας του πάρκου είναι εύλογη. Την ίδια ώρα, βέβαια, η προστασία του πάρκου Πυρσινέλλα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον ίδιο τον Δήμο Ιωαννιτών, δεδομένου ότι εδώ και μήνες έχει στα χέρια του μια διαχειριστική μελέτη, εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Με τη σημερινή της ανακοίνωση, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις διαμαρτυρίες πολιτών για τις μικρές χωματερές που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και στις απαιτήσεις για καλύτερη καθαριότητα της πόλης. Γι’ αυτό και η ανακοίνωσή της συνοδεύεται με αρκετές φωτογραφίες επί το έργον.

Για τις μικρές χωματερές, το Δημαρχείο επικαλείται και τις υποχρεώσεις των δημοτών. «Απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα δεν ανήκουν στην κατηγορία των ‘οικιακών’ απορριμμάτων και δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ: 2651075555)» αναφέρει και ζητά από τους πολίτες, τις διαμαρτυρίες των οποίων «κατανοεί απόλυτα», όπως σημειώνει, να γίνουν σύμμαχοι του Δήμου στη μεγάλη προσπάθεια για τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων καθαρών. «Ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος των ογκωδών αντικειμένων και μπάζων είναι τόσο μεγάλος, που απαιτείται η συνεργασία όλων για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας» τονίζει. Αναφέρει δε ότι η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και μπάζων από γειτονιές της πόλης συνεχίζεται και φέρνει ως παράδειγμα την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από τα Καρδαμίτσια.

Με την ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε το πλύσιμο και η απολύμανση των υπογειοποιημένων κάδων…

Και με μια άλλη ανακοίνωση ενημερώνει ότι στις 26 και 27 Αυγούστου, από τις 7.30 το πρωί μέχρι το πέρας των εργασιών, θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας στην Ανατολή (Γιαννιώτικο Σαλόνι). Κι αυτό για να κλαδευτούν και να απομακρυνθούν παραγόμενα προϊόντα υλοτομίας δέντρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back