ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Άρτας θέλει «Πανεπιστήμιο Ηπείρου»

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Άρτας θέλει «Πανεπιστήμιο Ηπείρου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2019, 19:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την ενίσχυση και αναβάθμιση των τμημάτων του πρώην ΤΕΙ στην Άρτα, αλλά και τη μετονομασία του πανεπιστήμιου σε «Πανεπιστήμιο Ηπείρου», συζήτησε ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Ο κ. Τσιρογιάννης έθεσε κυρίως τοπικής φύσης ζητήματα, μεταξύ των οποίων, τη διαφωνία του Δήμου Άρτας με την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην  Άρτα, ενώ ζήτησε «διατήρηση και αναβάθμιση» των τμημάτων Γεωπονίας, Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, τη δημιουργία και λειτουργία του «Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου Ηπείρου» κ.α.

Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική της ανέγερσης νέας φοιτητικές εστίας και της μείωσης του κόστους της κάρτας απεριορίστων διαδρομών του αστικού ΚΤΕΛ, η ανακαίνιση της υπάρχουσας φοιτητικής εστίας και το πρόγραμμα για την επιδότηση ενοικίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι δυο πλευρές συμφώνησαν, ότι η στενή συνεργασία του Δήμου  Αρταίων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να υπάρξουν δράσεις επ΄ ωφελεία της πόλης, των δημοτών, των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Ο κ. Τσιρογιάννης θα επισκεφθεί προσεχώς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, για να συζητήσει μαζί τους κάποια από τα παραπάνω θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back