Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος θέλει να περιορίσει την «αφισορύπανση»

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος θέλει να περιορίσει την «αφισορύπανση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2024, 16:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών θέλει να περιορίσει τις αφισοκολλήσεις στην πόλη. Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τάτσης, μαζί με τον αναπληρωτή διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Αλεξίου, μίλησαν για την «αφισορύπανση που προσβάλει τόσο την αισθητική όσο και την περιβαλλοντική εικόνα της πόλης» όπως ανέφεραν.

Ο κ. Τάτσης είπε επίσης ότι η ανάρτηση αφισών απαγορεύεται και επιτρέπεται η κατά περίπτωση και με σχετική άδεια, ανάρτηση μπάνερ σε συγκεκριμένα σημεία.

Υποστήριξε δε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η ψηφιακή μετάβαση τελείωσε. Ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή, αυτό σημαίνει ότι όλες οι διαφημίσεις και οι προωθήσεις εκδηλώσεων, γίνονται αποκλειστικά από ηλεκτρονικά μέσα».

Αυτό δεν ισχύει ακριβώς έτσι, καθώς τα ηλεκτρονικά μέσα «χάνουν» ένα σημαντικό κομμάτι του κοινού, που δεν έχει ακόμα εξοικειωθεί με την «ψηφιακή εποχή». Εξ ου και διαφημιστικές εταιρίες επιμένουν να δαπανούν ποσά σε έντυπο υλικό, ειδικά σε περιοχές όπως τα Γιάννενα, όπου η «ψηφιακή αγορά» είναι μικρή.

Αυτά βέβαια είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο, της ρύπανσης, είναι εξίσου σοβαρό και σηκώνει συζήτηση…

Ο κ. Τάτσης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με «παρακολούθηση κρίσιμων σημείων» και επιβολή προστίμων, θα ξεκινήσει «καμπάνια ενημέρωσης για εναλλακτικές μορφές διαφήμισης», καλώντας επιχειρήσεις και ιδιώτες να συμμορφωθούν με τις κανονιστικές ρυθμίσεις και θα δημιουργήσει «νέους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την τοποθέτηση νόμιμων μπάνερ και ανακοινώσεων».

Τέλος, τόνισε ότι «η επιτυχία των μέτρων αυτών εξαρτάται από τη συνεργασία και την υποστήριξη όλων των πολιτών και φορέων της πόλης μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα προς μια πιο καθαρή και όμορφη πόλη» και ότι θα στηρίζει και ο Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων.

Τα ενοικιαστήρια είναι ένα βασικό «συστατικό» της δημόσιας ανακοίνωσης στα Γιάννενα, τοποθετούνται συχνά με κατάχρηση του δημόσιου χώρου και η συνεργασία με τους μεσίτες μοιάζει λογική, αν σκεφτεί κανείς ότι προτιμούν, λογικά, να έχουν όλο το μερίδιο της κίνησης του real estate στην πόλη…

ΣΧΟΛΙΑ
Αμνός
Συνεργασία με τους μεσίτες, που έχουν γεμάτες τις κολώνες στη Δωδώνης με τα παράνομα μπάνερ τους! Και ο ίδιος ο Δήμος και οι επιχείρησεις τους να κολλάνε αφίσες και να κρεμάνε μπάνερ παντού! Χαχαχαχα!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3