ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος φόρεσε τη «μπλαουγκράνα»

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος φόρεσε τη «μπλαουγκράνα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2016, 00:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια έκπληξη περίμενε το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα, Σάββατο πρωί, στην επίσκεψη των βετεράνων της Μπαρτσελόνα στο δημαρχείο: ο πρόεδρος του ιδρύματος των βετεράνων της Μπάρτσα παρέδωσε από μια εμφάνιση με το όνομα του καθενός, στους κ.κ. Μπέγκα και Κολόκα. Συμβολική μεν η κίνηση, αλλά και… ζηλευτή, για τους ποδσφαιρόφιλους και για όσους και όσες γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει «Μπαρτσελόνα». ««Η Μπαρτσελόνα είναι μια μυθική ομάδα κι ο ΠΑΣ δεν είναι απλά μια ομάδα για μας τους Γιαννιώτες», είπε χαμογελώντας ο δήμαρχος, παίρνοντας τη φανέλα από τα χέρια του Ραμόν Αλφονσέδα, προέδρου της Agrupacio.

«Ανοίξαμε το δημαρχείο και την πόλη μας για να υποδεχθούμε  σπουδαίους φίλους», όπως είπε ο κ. Μπέγκας, προσθέτοντας ότι «ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για την πόλη μας και στέλνει ένα μήνυμα για το τι σημαίνει αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που υποφέρουν και κυρίως για τα παιδιά. Γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε πως «είναι ένα δύσκολο ζήτημα για την Ευρώπη η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελλάδα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, πραγματικά έχει υπερβάλει δυνάμεις για να μπορέσει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «καταφέραμε αυτό που χαρακτηρίζονταν ‘καυτή παράτα’ να το κάνουμε ένα ζήτημα που αντιμετωπίσθηκε από την τοπική κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο, ενώ σε ότι αφορά στην φιλοξενία κάναμε ότι μπορούσαμε, παρ΄ ότι στην περιοχή μας επελέγη ένα πολύ κακό μέρος για τη δημιουργία του καταυλισμού».

Ο κ. Αλφονσέδα, παλιός άσος της Μπάρτσα, τόνισε: «Αισθανθήκαμε υπέροχα αυτές τις δύο μέρες στα Γιάννενα. Ήταν εκπληκτική, πρωτόγνωρη η εμπειρία και τα συναισθήματα που εισπράξαμε  και σας ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό. Κατανοούμε απόλυτα πως αυτό που πρόσφερε η Ελλάδα στους πρόσφυγες δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Γιατί η Ελλάδα δίνοντας το φως και τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, πρόσφερε αυτό που άλλοι ίσως δεν μπορούνε. Ενώνοντας την Βαρκελώνη με τα Γιάννενα με τον τρόπο που έγινε ήταν κάτι πολύ σπουδαίο. Καταλαβαίνουμε πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης πρόσφεραν πολλά στους πρόσφυγες και φέρθηκαν όπως πρέπει να συμπεριφέρεται ο άνθρωπος, αντίθετα κάποιοι άλλοι, σε άλλες χώρες, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε».  

«Θα είμαστε φίλοι για πάντα και θα τα πούμε στη Βαρκελώνη», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Παντελή Κολόκα που επίσης πήρε το δώρο του, με το όνομά του στη φανέλα. Ο δήμος χάρισε στους επισκέπτες ένα δείγμα της γιαννιώτικης  ασημουργίας που φιλοτεχνήθηκε στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ.

Παρόντες επίσης ήταν η κα Χαρά Χριστοβασίλη, ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας στα Γιάννενα, Μάρκο Μπουόνο και ο Βασίλης Καλούδης, δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων εντεταλμένος για τον αθλητισμό και πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back