ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο απερχόμενος, ο νεοεκλεγείς και τα όρια

Εικόνα του άρθρου Ο απερχόμενος, ο νεοεκλεγείς και τα όρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2019, 02:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσα στο συνεργατικό κλίμα που επιβάλλει η πολιτική ευγένεια αλλά και ο «Κλεισθένης» (όσο βέβαια αυτός παραμένει ως έχει), την περασμένη εβδομάδα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας βρέθηκαν… απέναντι με στόχο αυτή τη φορά να συνεννοηθούν.

Αν και οι δύο θεωρούνται εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς, οι «γέφυρες» δεν είναι εύκολες. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, το κλίμα είναι πιο βαρύ, με την παράταξη του νικητή των εκλογών, του Μωυσή Ελισάφ, να επιδιώκει έναν πιο ενεργό ρόλο σε αυτό το μεσοδιάστημα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, και με την παράταξη του κ. Μπέγκα να διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την κατάσταση αυτή. Είναι γεγονός ότι το τρίμηνο αυτό διάστημα μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους δημάρχους γενικότερα, είναι προβληματικό, και οι όποιες ισορροπίες δύσκολες.

Στη συνάντηση των δύο πολιτικών αντρών, παρουσία και των δύο δημοτικών ομάδων, ο κ. Μπέγκας έκανε λόγο για «αντιθεσμικές» κινήσεις εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή», καταλογίζοντας της ότι ζητά ενημερώσεις από υπηρεσίες του Δήμου κι όχι από την πολιτική ηγεσία, η οποία είναι διατεθειμένη να δώσει στοιχεία.

Ο κ. Ελισάφ, στον οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή παραχώρησε γραφείο μετά από αίτημά του, έχει δώσει έμφαση στις επαφές με διευθυντές και στελέχη υπηρεσιών, με το σκεπτικό της συγκρότησης μιας πιο εμπεριστατωμένης εικόνας για τον διοικητικό μηχανισμό του Δήμου. Τα λεγόμενα περί «αντιθεσμικών» ενεργειών από στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής άρχισαν να ενισχύονται από τη στιγμή που ο νεοεκλεγείς δήμαρχος με έγγραφό του προς τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες ζήτησε στοιχεία για συγκεκριμένη υπάλληλο η οποία, όπως του καταγγέλθηκε από συγγενή της υπαλλήλου, αμείβεται ως υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι όχι ως υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Πέραν του δίκαιου ή μη της όλης υπόθεσης, η παρέμβαση αυτή μοιάζει αχρείαστη ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων σε λιγότερο από ενάμιση μήνα.

Ο κ. Ελισάφ, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Τύπος Ιωαννίνων», κάθε άλλο παρά αρνείται την ενέργεια αυτή. Για τον ίδιο, το μεσοδιάστημα αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Όσο για το… «αντιθεσμικό αγκάθι», ο ίδιος δηλώνει με σαφήνεια ότι «ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δεν είναι εξωθεσμικός».

Μπορεί τα περί αντιθεσμικής συμπεριφοράς να είναι υπερβολικά, ωστόσο υφίσταται ένας υπερβάλλων ζήλος (έστω κι από καλές προθέσεις), ο οποίος, από ό,τι φαίνεται, έχει κι αυτός το μερίδιό του στη μη εξομάλυνση της μετεκλογικής ζωής της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back