ΕΛΛΑΔΑ

O 19χρονος Έλληνας που έπεσε νεκρός στο Μόναχο

Εικόνα του άρθρου O 19χρονος Έλληνας που έπεσε νεκρός στο Μόναχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2016, 02:39
ΕΛΛΑΔΑ

Χουσεΐν Νταϊτσίκ είναι το όνομα του ελληνικής καταγωγής δεκαοχτάχρονου που σκοτώθηκε στην επίθεση στο Μόναχο, αποκάλυψε το περιοδικό Azinlikca.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.

Ο γεννηθείς το 1999 Ελληνας μουσουλμάνος είχε καταγωγή από το χωριό Αρατος της Ροδόπης. 

Σύμφωνα με την Telegraph αναφέρει, επικαλούμενη δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, ότι ο νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το ταχυφαγείο. Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως έσπρωξε την αδελφή του, για να την σώσει την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως. Η Telegraph τον αποκαλεί «ήρωα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3