Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ντουμπάι: Κατασκευάζει πόλη προσομοίωσης ζωής στο Άρη

Εικόνα του άρθρου Ντουμπάι: Κατασκευάζει πόλη προσομοίωσης ζωής στο Άρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2017, 14:31
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Για ένα τόσο μικρό μέρος, το Ντουμπάι κάνει τον  μεγαλύτερο θόρυβο όταν πρόκειται για την υλοποίηση των πιο παράξενων ιδεών.

Το τελευταίο σχέδιο είναι μια τεράστια διαστημική πόλη που θα προσφέρει ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό μοντέλο προσομοίωσης της ζωής στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. 

Το Mars Science City θα κοστίσει περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια θα έχει έκταση 180.000 τετραγωνικά μέτρα και σκοπό την προσέλκυση «των καλύτερων επιστημόνων από όλο τον κόσμο» προκειμένου να πετύχει το πείραμα.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός θα περιλαμβάνει εργαστήρια για τρόφιμα, ενέργεια και νερό, όπου οι επιστήμονες θα μπορούν να αναζητήσουν τρόπους βελτίωσης της τεχνολογίας, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της ζωής στον κόκκινο πλανήτη.

Το «Mars Science City » θα διευθύνεται από μία ομάδα από το διαστημικό κέντρο Mohammed Βin Rashid και τον δήμο του Ντουμπάι σε συνεργασία με την Βjarke Ιngels / BIG και μια ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και σχεδιαστών των Εμιράτων. Tο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια ομάδα ανθρώπων που θα ζήσει μέσα στον προσομοιωμένο κόκκινο πλανήτη για ένα χρόνο.

Η πρωτότυπη πόλη θα διαθέτει επίσης μουσείο, του οποίου τα τείχη θα εκτυπωθούν σε 3D χρησιμοποιώντας άμμο από την έρημο, με στόχο να εκπαιδεύσει τους νέους πολίτες για τα «μεγαλύτερα διαστημικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας».

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο το πλάνο της για την κατάκτηση του διαστήματος, εκπλήσσοντας την παγκόσμια κοινότητα με το σχέδιο ανέγερσης μίας ολόκληρης πόλης στον πλανήτη Άρη. Επίσης στις 10 Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τις εκπληκτικές μακέτες, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για την ανέγερση της πόλης.

Για μια χώρα που έχει άφθονη εμπειρία στο να μεταμορφώσει τεράστιες, άγονες εκτάσεις σε ένα πολυσύχναστο και ακμάζων αστικό τοπίο, ίσως πραγματικά τα καταφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back