ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

This is not a coup, στο Πορτραίτο

Εικόνα του άρθρου This is not a coup, στο Πορτραίτο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2016, 15:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

​Το Θυμωμένο Πορτραίτο ξεκινάει από σήμερα στην αυλή (καιρού επιτρέποντος, αλλιώς υπό στέγη), έναν κύκλο τριών προβολών του “This is not a coup”, του νέου ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου.

Πριν από ένα χρόνο και ένα μήνα, το «όχι» που αποφάσισε ο ελληνικός λαός, μετατράπηκε σε «ναι» στο επίπεδο των πολιτικών αποφάσεων. Για ένα βράδυ, το twitter έζησε το trend του “This is a coup” hashtag, με αφορμή όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα, σε εκείνο το θυελλώδες eurogroup του Ιουλίου του ’15.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω υπέστησαν και αρκετές επιφανειακές εκτιμήσεις. Το ντοκιμαντέρ των δημιουργών της Catastroika, του Fasism Inc., του Debtocracy, εμβαθύνει ακριβώς στις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της ΕΕ και της ΕΚΤ σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. «Ποιες τράπεζες επέβαλαν τη δημιουργία του ευρώ; Ποιος διέταξε την ανατροπή εκλεγμένων πρωθυπουργών και πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών; Μπορεί να μεταρρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης;» αναφέρει συνοπτικά το συνοδευτικό δελτίο Τύπου.

Το «Θυμωμένο Πορτραίτο» φέρνει πρώτο το This is not a coup στα Γιάννενα, σε τρεις προβολές: 1, 8 και 15 Ιουνίου, προβολές που θα συνδυαστούν με συζητήσεις για το θέμα της κρίσης και των διαφόρων εκφάνσεών της. Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ και διατίθεται για την ενίσχυση των δημιουργών του ντοκιμαντέρ.

Το σενάριο υπογράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου και την επιστημονική επιμέλεια ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης. Η σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ είναι του Άρη Τριανταφύλλου, κάμερα και post production κάνει ο Θάνος Τσάντας, ενώ τη μουσική γράφει ο Ερμής Γεωργιάδης.

Τα τρέιλερ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ, βρίσκονται στη διεύθυνση ThisisNotacoup.com     

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back