Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Nope: Ένα παράξενο θρίλερ με άλογα

Εικόνα του άρθρου Nope: Ένα παράξενο θρίλερ με άλογα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2022, 21:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Τζόρνταν Πιλ είναι ένας από τους αρκετά ιδιαίτερους δημιουργούς του Χόλυγουντ. Ηθοποιός που πιθανώς να έχετε δει στο Fargo (στην επική πρώτη σεζόν) ή πιο πιθανό να τον έχετε ακούσει ως voice actor σε διάφορα αγαπητά animations: Ρικ και Μόρτι, American Dad,  Toy Story κ.α.

Ο Πιλ μετράει όμως και τρία παράξενα, όσο και ενδιαφέροντα θρίλερ: το Get Out του 2017, το Us του 2019 και φέτος, το Nope.

To Nope, σε σχέση με τα άλλα, είναι ίσως το πιο αλλόκοτο. Ξεκινάει και καταλήγει ως νεογουέστερν και στις 2 περίπου ώρες που μεσολαβούν, συμβαίνουν διάφορα πράγματα που προκαλούν περιέργεια, έναν ελαφρύ τρόμο, αλλά και μια αίσθηση μαύρου χιούμορ που διαπνέει την ταινία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται κάπου στην Καλιφόρνια, σε ένα ράντσο εκπαίδευσης αλόγων (για ταινίες). Τα πράγματα δεν πάνε τόσο φυσιολογικά από πολύ νωρίς κιόλας και οι ήρωες, τα δύο αδέρφια συν μερικοί ακόμα δεύτεροι και τρίτοι, τα βάζουν με ένα προβλημα που δείχνει να… πεινάει.

Ο Πιλ ακολουθεί και πάλι –σε ένα βαθμό- τις φόρμες του Get Out και του Us, αλλά με κάπως πιο «εκλαϊκευμένο» τρόπο. Στην πλοκή τέμνονται μερικές ιστορίες ακόμα που προσθέτουν αφενός στη γενική περιέργεια, ενώ οι ήρωές του κάνουν σημειολογούν χωρίς να μιλάνε. Πχ, φοράνε μπλουζάκια των Earth και των Wipers ή οδηγούν vintage Alfa Romeo Τζουλιέτες, εκεί που θεωρητικά… δεν υπάρχουν τέτοια αμάξια πλέον.

Ο σκηνοθέτης βασίζεται και πάλι σε βασικούς του πρωταγωνιστές (Ντάνιελ Καλούγια, Λουπίτα Νιον’γκο και αν το Nope είναι η πρώτη του ταινία που θα δείτε, ρίξτε μια ματιά και στις δύο προηγούμενες.  


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back