Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΟΥΛΗ

«Νομοσχέδιο οπισθοδρόμησης και συντηρητισμού»

Εικόνα του άρθρου «Νομοσχέδιο οπισθοδρόμησης και συντηρητισμού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2020, 11:02
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο «νόμος Κεραμέως» που συγκεντρώνει πυρά με… οριζόντια πολιτική προέλευση, πήγε προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα Μερόπη Τζούφη και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, στην τοποθέτησή της,  κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για «μελετημένη αύξηση της σχολικής διαρροής και προσπάθεια ανακατεύθυνσης χιλιάδων μαθητών είτε προς τη φτηνή κατάρτιση και την πρώιμη εξειδίκευση, είτε προς τα ιδιωτικά κολλέγια».

Συμπλήρωσε, απευθυνόμενη προς την υπουργό Παιδείας ότι  «οι μόνοι που σας στηρίζουν είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων. Παλιότερα σας στήριζαν και οι κολεγιάρχες».

Επιπλέον αναφέρθηκε στα πειραματικά σχολεία, λέγοντας ότι το υπουργείο προχωρά στη «βεβιασμένη και πρόχειρη προτυποποίηση» τους, «δημιουργώντας σχολεία για την ‘ελίτ’, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν την ατμομηχανή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης και της τιμωρητικής αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς και σχολεία».

Αμφισβήτησε τη συζήτηση περί αριστείας, λέγοντας ότι «είναι υποκριτική και χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά για την υπονόμευση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Η κα Τζούφη διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός στα πειραματικά σχολεία. «Λέμε ναι στη δοκιμή νέων μεθόδων διδασκαλίας και στη διασύνδεση με τα πανεπιστήμια και τα παιδαγωγικά τους τμήματα, ναι στα νέα προγράμματα σπουδών και τα νέα βιβλία, με τις καλύτερες των πρακτικών να διαχέονται σε όλα τα σχολεία».

Τέλος κατήγγειλε ότι «το κυβερνητικό έργο στην εκπαίδευση συμπληρώνεται με πράξεις νέο-συντηρητισμού, όπως η κατάργηση της Κοινωνιολογίας. Ακόμα, η αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια των μαθητών εφόρου ζωής», καθώς και  ότι το υπουργείο περιστέλλει τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και δημιουργεί «παράλληλο σύστημα σπουδών» με αδιαφάνεια στην ανώτατη εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back