ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νόμος και… «καπνιστικό αντάρτικο» στο δημοτικό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Νόμος και… «καπνιστικό αντάρτικο» στο δημοτικό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2018, 23:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρωί ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας σε δήλωσή του, ξεκαθάρισε πάλι ότι ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους θα εφαρμοστεί, με μια μικρή περίοδο «ανοχής», αλλά θα εφαρμοστεί.

Το απόγευμα, η κουβέντα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, με παρέμβαση από πολίτες (που εκπροσωπούν βασικά μια ομάδα στο facebook), αλλά και… αντάρτικο καπνιστών.

Από τη μια, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα τώρα» Άρης Μπαρτζώκας κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους που καπνίζουν να δώσουν το καλό παράδειγμα. «Εγώ προσωπικά δεν θα ξανακαπνίσω σε κλειστό χώρο» είπε. Ο αντίλογος ήρθε από το Νίκο Μακόπουλο, ο οποίος είναι από τους… τακτικούς καπνιστές του φουαγιέ της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, στην είσοδο του κοινού. Ο κ. Μακόπουλος είπε ότι «από τη στιγμή που δεν είναι παράνομο το τσιγάρο, θα δώσω μάχη για την ανατροπή του νόμου», χαρακτηρίζοντας και… ταλιμπάν τους πολέμιους.

Ο Θοδωρής Αλεξίου που μίλησε εκ μέρους της ομάδας του facebook, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε αντικαπνιστές-δεν είμαστε φανατικοί κατά του καπνίσματος, αρκετοί μάλιστα είναι καπνιστές από εμάς. Αλλά και αυτοί θέλουν να μπαίνουν σε καθαρό από καπνό χώρο π.χ. σε ένα εστιατόριο». Ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, σημειώνοντας ότι «υπήρξε συστηματική απαξίωσή του» στο παρελθόν.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας έδωσε μια πιο… νομική θέση, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν και προσφυγές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο από επιχειρηματίες που αντιτίθενται στους αντικαπνιστικούς νόμους, με τη λογική ότι, εάν μια καφετέρια δηλωθεί «αποκλειστικά για καπνιστές», θα πάρει ή όχι άδεια;

Πίσω στον Θωμά Μπέγκα, επανέφερε την πρωινή του θέση: ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back