ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«No Smoking Story»: Ένας πανελλήνιος διαγωνισμός για μαθητές μικρομηκάδες

Εικόνα του άρθρου «No Smoking Story»: Ένας πανελλήνιος διαγωνισμός για μαθητές μικρομηκάδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2018, 21:52
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«No Smoking Story» είναι ο τίτλος του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνει η Ελληνική καρδιολογική Εταιρεία.

Ο διαγωνισμός, που τελεί υπό την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Θέμα του διαγωνισμού, τι άλλο, από το κάπνισμα και τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές (ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες) και προσβλέπει στην ανάδειξη εκ μέρους των μαθητών της ιδιαίτερης αξίας που έχει η ζωή χωρίς κάπνισμα, απαλλαγμένη από κάθε είδους εξαρτήσεις.

O διαγωνισμός θα διαρκέσει έως και τις 10 Μαΐου. Τα σχολεία που θα θελήσουν να λάβουν μέρος, θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα e-mail στο lignos@hcs.gr μέχρι τις 5 Μαρτίου, έτσι ώστε να τους σταλεί πληροφοριακό υλικό με τις προδιαγραφές και τους όρους του διαγωνισμού.

Θα γίνει βράβευση των 4 καλύτερων ταινιών (δύο βραβεία για μαθητές Γυμνασίου και δύο για μαθητές Λυκείου), με χρηματικό έπαθλο για τη συμμετοχή τους.

Η βράβευση και η προβολή των διακριθέντων ταινιών θα γίνει σε κεντρικό χώρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και σε ημερομηνία κοντά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2018), που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3