ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νίκος Έξαρχος στην Πυροσβεστική: Ελλείψεις σε προσωπικό και μέτρα πρόληψης

Εικόνα του άρθρου Νίκος Έξαρχος στην Πυροσβεστική: Ελλείψεις σε προσωπικό και μέτρα πρόληψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2024, 16:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ήπειρο επισκέφθηκε ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής του ΚΚΕ και συνομίλησε με μέλη της.

Ο κ. Έξαρχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, τόνισε πως «είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας» και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δασικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι πυροσβέστες μετέφεραν στον κ. έξαρχο την «ανησυχία τους που με τον νόμο 4662/2020 μετακινούνται σε άλλες περιοχές αλλά και μέσα στο Νομό για να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν, καθώς επίσης και την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αύξηση των μεταθέσεων και πάνω από τα 48 έτη».

Ο βουλευτής τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην εποχικότητα και υπέρ μιας και ενιαίας σχέσης εργασίας, «γι αυτό και ζητάμε την μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών εποχικών, πενταετών, επταετών και να γίνονται προσλήψεις στο εξής συνολικά για μόνιμες θέσεις με πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να καταργηθεί το αντιλαϊκό –αντεργατικό καθεστώς της εποχιακής δουλειάς».

Τέλος, ο βουλευτής συζήτησε με τη βάρδια εργαζόμενων που ήταν στον κεντρικό σταθμό της πυροσβεστικής.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back