ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Netflix: Καταργεί την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Εικόνα του άρθρου Netflix: Καταργεί την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2023, 23:41
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η εδώ και καιρό υποσχόμενη κατάργηση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από το Netflix θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, λέει η εταιρεία.

Το σχέδιο σημαίνει ότι τα μέλη που θέλουν να μοιραστούν λογαριασμούς με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους θα αντιμετωπίσουν επιπλέον χρέωση.

Η κίνηση αυτή, που αποσκοπεί στην αύξηση των συνδρομητών, έχει δοκιμαστεί σε ορισμένες χώρες, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, ίσως τη μεγαλύτερη αγορά για το συνδρομητικό κανάλι.

Το Netflix αναζητά τρόπους για να αναζωπυρώσει την ανάπτυξη, η οποία έχει επιβραδυνθεί απότομα καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται, τα νοικοκυριά παλεύουν με την αύξηση του κόστους ζωής και η εταιρεία φτάνει σε αυτό που οι αναλυτές θεωρούν σημείο κορεσμού σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αγορές της.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχασε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές.

Αν και κάλυψε με το παραπάνω τις απώλειες αυτές αργότερα μέσα στο έτος, βοηθούμενη από την αύξηση των συνδρομητών στην Ασία, η πτώση ώθησε την εταιρεία να προβεί σε αλλαγές.

Η εταιρεία εισήγαγε μια φθηνότερη επιλογή streaming με διαφημίσεις πέρυσι και μείωσε τις τιμές σε 116 χώρες τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές να εγγραφούν στην υπηρεσία της.

Σε μια επιστολή προς τους επενδυτές την Τρίτη, το Netflix δήλωσε ότι θα εισαγάγει την πληρωμένη κοινή χρήση ευρέως, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, μέχρι τον Ιούλιο -μερικούς μήνες αργότερα από ό, τι αναμενόταν, καθώς προσαρμόζει την προσφορά στους προβληματισμούς συνδρομητών, όπως η διασφάλιση ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους εύκολα ενώ ταξιδεύουν.

Το Netflix έχει εκτιμήσει ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης κατά παράβαση των επίσημων κανόνων του -ένα κοινό που ελπίζει να αξιοποιήσει για να αυξήσει τα έσοδά του.

Η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές να αναμένουν κάποιες ακυρώσεις καθώς επεκτείνει το πρόγραμμα, αλλά δήλωσε: «Μακροπρόθεσμα, η επί πληρωμή κοινή χρήση θα εξασφαλίσει μια μεγαλύτερη βάση εσόδων από την οποία θα μπορούμε να αναπτυχθούμε καθώς θα βελτιώνουμε την υπηρεσία μας».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back