Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός για βόμβα στο Βέλγιο

Εικόνα του άρθρου Νέος συναγερμός για βόμβα στο Βέλγιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2016, 23:57
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σήμανε ξανά στο Βέλγιο, μετά από ειδοποίηση για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σαρλερουά.

Οι τοπικές αρχές έσπευσαν στο σημείο, με τρένα να ακινητοποιούνται σε σταθμούς.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν διακόψει δρομολόγια τρένων και τραμ στον κεντρικό σιδηροδρομικό Σταθμό του Βορρά, εξαιτίας υποψιών για τοποθέτηση βόμβας.


ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας βλέπουν τελικά οι βελγικές Αρχές πίσω από τη σημερινή επίθεση με μαχαίρι εναντίον δύο αστυνομικών στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών, εξετάζει το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια που είχε στόχο την Αστυνομία. Αρχικά, βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι Αρχές δεν βλέπουν τρομοκρατικά κίνητρα.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα», δήλωσε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σιπτ, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην συνοικία Σααρμπέκ. Ο δράστης, ένας άνδρας, τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο λαιμό κι έναν στην κοιλιά με μαχαίρι.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει, όμως συνελήφθη από άλλη ομάδα αστυνομικών, αφού όμως κατάφερε να σπάσει τη μύτη ενός αστυνομικού και δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο πόδι.

Το Βέλγιο βρίσκεται σε επιφυλακή από τα τέλη Μαρτίου, όταν 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και έναν σταθμό του Μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back