Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Εικόνα του άρθρου Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2021, 22:46
ΕΛΛΑΔΑ

O Nίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με μια καθαρή νίκη απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου.

Με την ενσωμάτωση στο 70%, το ποσοστό του Νίκου Ανδρουλάκη, του εκφραστή της ανανέωσης, φτάνει στο 68,42% ενώ του Γιώργου Παπανδρέου στο 31,58%. 

Στον β' γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μεγάλη -205.000. Στον α’ γύρο, είχαν ψηφίσει ωστόσο 270.000 πολίτες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. "Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση που θα απαντά  στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Με τον Ανδρουλάκη επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα συγχαρητήρια. Ο πρωθυπουργός πρότεινε στον νέο πρόεδρο να τα πουν από κοντά σε μια συνάντηση.

Ο Ανδρουλάκης, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής του καριέρας αφορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (έχει εκλεγεί δύο φορές ευρωβουλευτής, το 2014 και το 2019), είχε διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος και στις εσωτερικές εκλογές του 2017. 

Με την εκλογή του στην προεδρία, το ΚΙΝΑΛ πιστεύει προφανώς ότι θα επέλθει η διεύρυνση.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον πρώην πρωθυπουργό, το 31,5% αποτελεί μια οδυνηρή ήττα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back