ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέος κόμβος στην πόλη…

Εικόνα του άρθρου Νέος κόμβος στην πόλη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2023, 15:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έναν νέο ισόπεδο κόμβο έδωσε στην κυκλοφορία σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για τον κόμβο στη «Συνάντηση», στη συμβολή της λεωφόρου Γράμμου και των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής πέντε ισόπεδους κόμβους: τον κόμβο στο κέντρο της πόλης, στο Δικαστικό Μέγαρο, τον κόμβο στη Δομπόλη, τον κόμβο στη συμβολή των οδών Γράμμου και Ίωνα Δραγούμη, έναν κόμβο στο Σταυράκι, και τον κόμβο στη «Συνάντηση». Υπό κατασκευή βρίσκεται και ένας έκτος κόμβος, στο Νεοχωρόπουλο. Σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, το κόστος των συνολικά αυτών έξι κόμβων ανέρχεται σε 2,4 εκατ. ευρώ.

Σημείωση: Όλοι οι υπόλοιποι κόμβοι γύρω από την πόλη κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι κόμβοι σε Δικαστικό Μέγαρο, Γράμμου-Ίωνα Δραγούμη και «Συνάντηση» χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Οι υπόλοιποι από ιδίους πόρους του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κόμβος στη «Συνάντηση» είναι ο πρώτος που παραδίδεται στην κυκλοφορία  «επίσημα» (ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών προφανώς), παρουσία του δημάρχου Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου και του αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου.



Ο κόμβος με λήψη drone - photo credit: Δήμος Ιωαννιτών

«Ο κόμβος αυτός στη ‘Συνάντηση’ λύνει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Είναι ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες, για όσους κινούνται προς Κόνιτσα και Μέτσοβο, και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε για την κλιματικά ουδέτερη πόλη μέχρι το 2030», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Στον κόμβο απομένουν να γίνουν κι άλλες εργασίες, όπως διαγραμμίσεις, φωτισμός κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προχωρήσει σε μελέτη για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε όλους τους κόμβους της πόλης, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή επικρατούν πολλές αντιθέσεις. Μια μελέτη που δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, πριν πάρει τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, όπως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Στους νέους κόμβους που κατασκευάζονται, προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται μέσα στον δακτύλιο του κόμβου, κι όχι όσοι εισέρχονται σε αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ
πολύ φοβούμαι ότι...
θα πάνε χαμένα τα λεφτά που κοδεύτηκαν. Διότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τεράστια προβλήματα παράνομης στάθμευσης, έξω από δυο-τρία μαγαζιά πολύ μεγάλης κίνησης. Δεν αναφέρω τα ονόματα για ευνόητους λόγους. Στο συγκεκριμένο σημείο, χρειάζεται 24ωρη παραμονή περιπολικού της Τροχαίας!
πάντως θέλουν ξύλο!
μεταφορικά! σε όλους όσους σχεδίασαν και υλοποίησαν τον προηγούμενο κόμβο στο ίδιο σημείο (διασταύρωση Εγνατίας με Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας)
Σωκράτης Καραβίδας
Είναι τραγικό να φτιάχνουν πεζοδρόμια γύρω από τον κόμβο και να περπατούν πεζοί μέσα στον κόμβο ανάμεσα από κινούμενα οχήματα. Αποκτήστε πρώτα ΠΑΙΔΕΊΑ που θέλετε και κόμβους τρομάρα σας πασιακες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back