Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέος γύρος διαμαρτυριών για τον περιορισμό συγκεντρώσεων

Εικόνα του άρθρου Νέος γύρος διαμαρτυριών για τον περιορισμό συγκεντρώσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2020, 18:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση καλεί σε νέα συγκέντρωση, την Πέμπτη 16/7, στις 7 μμ, στην Περιφέρεια, κατά της περιστολής συγκεντρώσεων ή «νόμου Χρυσοχοΐδη» που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-Ελληνική Λύση, εν μέσω έντονης κριτικής.

Στην ανακοίνωσή της η επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει και οξύνει το χτύπημα στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας».

Προσθέτει δε ότι «στο νέο γύρο επίθεσης, μέσα στην πανδημία, στην κατεύθυνση όλα για το κεφάλαιο, ψηφίζει τους πιο αντιδραστικούς νόμους και ΠΝΠ. Στο στόχαστρο βρίσκονται, η περίθαλψη, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και ιδιαίτερα οι εργασιακές σχέσεις».

Αναφέρεται στις διαδηλώσεις της περασμένης βδομάδας, τονίζοντας ότι «ηκυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά της τάγματα. Με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές».  Αναφέρεται ακόμα στο θάνατο του 27χρονου Β. Μάγγου στον Βόλο, λέγοντας ότι το περιστατικό «δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της κυβέρνησης».

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στην ίδια συγκέντρωση. Στη δική του ανακοίνωση τονίζει ότι «μια γραμμή που δεν συμβάλλει, δεν στηρίζει και δεν παλεύει για να διασφαλίσει την πιο πλατιά και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον κοινό αγώνα και, ακόμα χειρότερα, υποσκάπτει τη μαζικότητα και διασπά την κοινή πάλη, είτε με το πρόσχημα ότι πρόκειται για τα ‘ξεπουλημένα συνδικάτα’ είτε πολύ περισσότερο με τυχοδιωκτικές ενέργειες όπως αυτές της περασμένης Πέμπτης, που πρόσφεραν το αναγκαίο άλλοθι στην κυβερνητική επίθεση, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις πραγματικές ανάγκες και τους αγωνιστικούς σκοπούς του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Είναι μια γραμμή επιζήμια και επικίνδυνη».

Ως εκ τούτου και όπως επισημαίνει, «στο βαθμό που δεν διαφαίνονται όροι και προϋποθέσεις να οργανωθεί άμεσα μέσα από σωματεία, συλλόγους, ομοσπονδίες μια αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική επίθεση», απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πέμπτης  «και παλεύει ταυτόχρονα, όπου έχει δυνατότητες, να πλαισιωθεί η κινητοποίηση αυτή με τη συμμετοχή συνδικάτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back