ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέος εξοπλισμός και καλύτερα ασανσέρ

Εικόνα του άρθρου Νέος εξοπλισμός και καλύτερα ασανσέρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2019, 13:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά από παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας των κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων παίρνουν τον δρόμο τους.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες που αφορούν εξοπλισμό κλινικών. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε ο ανάδοχος για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου ενδοσκοπικού μικροσκοπίου με τον συνοδό εξοπλισμό του για τις ανάγκες της Πνευμονολογικής Κλινικής, προϋπολογισμού 234.000 ευρώ. Το ενδοσκοπικό μικροσκόπιο χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες για την προμήθεια ενός χειρουργικού μικροσκοπίου και ενός ψηφιακού ενδοσκοπικού συστήματος FULL HD για τις ανάγκες της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, συνολικού προϋπολογισμού 87.000€, που χρηματοδοτήθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

«Η ενίσχυση του προσωπικού της Κλινικής με έναν νέο καθηγητή, παράλληλα με την αναβάθμιση του εξοπλισμού της, ανοίγουν νέα ιατρικά πεδία παροχής υπηρεσιών στα οποία η περιοχή μας παρουσίαζε σημαντικό έλλειμμα. Με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού ανοίγει ο δρόμος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τη χειρουργική αντιμετώπιση τόσο των όγκων ρινός, παραρρινίων, οξείων και χρόνιων ρινοκολπίτιδων, αφαίρεση ξένων σωμάτων οισοφάγου και βρόγχων με ασφάλεια, όσο και στην αντιμετώπιση του καρκίνου λάρυγγα, υποφάρυγγα και στοματοφάρυγγα με χρήση δέσμης LASER CO2» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΑΣΑΝΣΕΡ

Πέραν του εξοπλισμού των κλινικών, τις επόμενες μέρες ξεκινά το έργο της αντικατάστασης και του εκσυγχρονισμού των ανελκυστήρων του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η υλοποίηση του έργου αυτού αναμένεται να προκαλέσει κάποια προβλήματα στις ενδονοσοκομειακές μετακινήσεις των επισκεπτών. Για τον λόγο αυτόν, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζητά την κατανόηση. 

Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά και στην έκτακτη επιχορήγηση που εγκρίθηκε πρόσφατα για το νοσοκομείο, τόσο για το φάρμακο όσο και για τις λοιπές δαπάνες, που διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή παροχή των υπηρεσιών για το επόμενο διάστημα. «Πιστεύουμε ότι ο καλός συντονισμός διοίκησης, υπηρεσιών και προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και η τεκμηριωμένη διεκδίκηση ώριμων και αναγκαίων αιτημάτων θα συνεχίσουν να τυγχάνουν της ευαισθησίας όλων όσων έχουν την αρμοδιότητα να τα ικανοποιήσουν για το καλό των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο. Η διοίκηση του νοσοκομείου ευχαριστεί όλους όσους συντονίζουν το βηματισμό τους στην κατεύθυνση αυτή» σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back