Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο VW Transporter

Εικόνα του άρθρου Νέο VW Transporter
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2019, 17:27
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Transporter 6.1 διακρίθηκε για τον καθαρό σχεδιασμό και τους χώρους, ενώ πλέον ακολουθεί τις τεχνολογίες. Ο πλήρως επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων προσφέρεται για πρώτη φορά με πλήρως ψηφιακά όργανα. Όλα τα συστήματα πολυμέσων (infotainment) συνδέονται ως στάνταρ με μια ηλεκτρονική online μονάδα σύνδεσης με ενσωματωμένη μια κάρτα eSIM που επιτρέπει την ευρύτερη χρήση εντελώς νέων τεχνολογιών.

Το καινούριο ταμπλό πληροί όχι μόνο τις απαιτήσεις της ψηφιοποίησης, αλλά και υψηλά επίπεδα καθημερινής πρακτικότητας. Έτσι είναι εφοδιασμένο με ένα πρόσθετο ράφι μπροστά από τον οδηγό και μ’ ένα μεγαλύτερο ράφι μπροστά από τον συνοδηγό. 


Επίσης, νέας σχεδίασης είναι οι ποτηροθήκες που βρίσκονται κοντά στις εμπρός κολόνες, καθώς και η μεγαλύτερη θέση με προαιρετική επαγωγική φόρτιση για smartphone. Oι νέοι αεραγωγοί στο ταμπλό μπορούν πλέον να ρυθμιστούν προς κάθε κατεύθυνση και ταυτόχρονα να ανοίξουν ή να κλείσουν χρησιμοποιώντας ένα κυλιόμενο ρυθμιστικό ολίσθησης. Το τιμόνι έχει επανασχεδιαστεί, έχοντας πολλαπλές λειτουργίες.

Στο μοντέλο έχει χρησιμοποιηθεί καινούριο σύστημα διεύθυνσης με νέα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, ενώ οι συμβατικές και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις βελτιώθηκαν περαιτέρω στον τομέα της άνεσης και της δυναμικής συμπεριφοράς. Η απόσβεση των κραδασμών καθορίζεται ανάλογα με τη διαδρομή του ελατηρίου και έτσι διατηρείται απόλυτα σταθερό σε όλες τις συνθήκες φορτίου.

Εξωτερικά, ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μάσκα, η οποία είναι πλέον αισθητά μεγαλύτερη. Όλα τα στοιχεία πάνω σε αυτήν βρίσκονται χαμηλότερα, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων και των φτερών. Ο νέος πίσω σχεδιασμός -από την άλλη- προσδίδει έμφαση στο πλάτος και ενισχύει τη χαρισματική εμφάνιση του νέου Transporter 6.1.

Στην 70χρονη ιστορία του το Transporter έχει αποκτήσει φήμη ενός στιβαρού οχήματος που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία. Έχει καταγραφεί στην αντίληψη των ειδικών ως το ιδανικό όχημα για εταιρείες διανομών, εμπορικές και κατασκευαστικές, δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών στον τουρισμό, τις μεταφορές και αλλού.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει κορυφαίους πετρελαιοκινητήρες δύο λίτρων. Οι πολύ αποδοτικοί turbo diesel (TDI) κινητήρες είναι διαθέσιμοι σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 110, 150 και 199 ίππων. Οι εκδόσεις με τους 150 και 199 ίππους μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Όλες οι εκδόσεις με τους κινητήρες TDI πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP EAVP.

Το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν θα οριστούν και οι τιμές των εκδόσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back