Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σύστημα επισκέψεων στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εικόνα του άρθρου Νέο σύστημα επισκέψεων στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2017, 13:24
ΕΛΛΑΔΑ

Πλαφόν δωρεάν επισκέψεων σε 100 ασθενείς ανά εβδομάδα, με μέσο όρο δωρεάν επισκέψεων 20 ατόμων την ημέρα, σε προκαθορισμένο όμως δηλωθέν ωράριο λειτουργίας των ιατρείων ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικό χρόνο επίσκεψης περίπου 15 λεπτά για κάθε ασθενή, προβλέπει το νέο σύστημα, το οποίο  μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα, επισκέψεων σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον Οργανισμό.

Από την πλευρά τους οι ασφαλισμένοι πρέπει κατά την επικοινωνία με τους γιατρούς, να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και Τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα.

Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουν δηλώσει στο e-ΔΑΠΥ, το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, εντός του οποίου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί για τους οποίους θα υπάρξουν καταγγελίες ότι δεν συμμορφώνονται προς τις νέες οδηγίες η σύμβασή τους με τον Οργανισμό θα διακόπτεται.

Στόχος των νέων μέτρων, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, είναι να σταματήσει το φαινόμενο οι ασφαλισμένοι να μην βρίσκουν ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς εγκαίρως (με την αιτιολογία ότι έχουν εξαντληθεί τα ραντεβού του μήνα) και να καλούνται να πληρώσουν την επίσκεψή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back