Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Mini Cooper SE, νέα φιλοσοφία

Εικόνα του άρθρου Νέο Mini Cooper SE, νέα φιλοσοφία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2019, 22:32
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο MINI Cooper SE είναι το πρώτο μοντέλο που συνδυάζει ηλεκτροκίνηση σε περιβάλλον πόλης. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του πρώτου μικρού αυτοκινήτου στην πολυτελή κατηγορία και βασίζεται αποκλειστικά στην 3θυρη έκδοση. 

Οι διαστάσεις, η σχεδίαση, ο χώρος και το εσωτερικό του νέου μοντέλο εξελίχθηκε με γνώμονα την επέκταση της γκάμας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις συμβατικές εκδόσεις του στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη και η τεχνολογία κίνησης προέρχεται από τα εξειδικευμένα κέντρα του BMW Group στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στο Dingolfing και το Landshut.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη με ειδική διάταξη και αποτελείται από κυψέλες ιόντων λιθίου που διαιρούνται σε 12 μονάδες. Αυτές σχηματίζουν ένα συγκρότημα σχήματος T, τοποθετημένο στο δάπεδο του οχήματος, που παράγει μικτό ενεργειακό περιεχόμενο 32,6 kWh. 

Έχει χαμηλά το κέντρο βάρους και αυτό αυξάνει την ευελιξία του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, καθιστώντας το εξαιρετικό και άριστα ελεγχόμενο ακόμα και στις στροφές με υψηλή ταχύτητα. 

Το νέο MINI Cooper SE προσφέρει, επίσης, αξιόπιστο κράτημα, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η θέση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Λόγω της συγκεκριμένης διάταξης, δεν περιορίζεται ο ωφέλιμος χώρος αποσκευών συγκριτικά με τις εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες. Όπως στο 3θυρο ΜΙΝΙ με κινητήρα καύσης, ο χώρος αποσκευών πίσω από την πίσω πόρτα είναι 211 λίτρα και μπορεί να φτάσει στα 731 λίτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες.

Όλες οι λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης προστατεύονται μέσω ειδικών συστημάτων και απενεργοποιούνται άμεσα σε περίπτωση σύγκρουσης. Επομένως, η φιλοσοφία ασφαλείας του νέου MINI Cooper SE συμβαδίζει με τα υψηλά πρότυπα του ομίλου BMW. Με βάρος (χωρίς φορτίο) 1.365 κιλά, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι μόλις 145 κιλά περίπου βαρύτερο από το 3θυρο MINI Cooper S με κιβώτιο Steptronic.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back