ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μακελειό από μαζικούς πυροβολισμούς στη Σερβία

Εικόνα του άρθρου Νέο μακελειό από μαζικούς πυροβολισμούς στη Σερβία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 12:32
ΚΟΣΜΟΣ

Μια νέα πολύνεκρη μαζική δολοφονία εκτυλίχθηκε σήμερα γύρω από τη σερβική πρωτεύουσα, έπειτα από το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου προχθές Τετάρτη, με εννιά νεκρούς.

Χθες βράδυ, σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας, νεαρός 21 ετών, γιος στρατιωτικού, άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RTS και άλλα ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ένας ύποπτος συνελήφθη.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να συλλάβει τον δράστη που είναι υπεύθυνος για σειράς επιθέσεων όπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους και τραυματίστηκαν άλλοι 15 (διεθνή μέσα ενημέρωση κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς και 13 τραυματίες), σε μια χώρα που δεν έχει συνέλθει ακόμα από το προηγούμενο σοκ στο σχολείο.

Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος δείχνουν αστυνομικούς να σταματούν αυτοκίνητα σε σημεία ελέγχου, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη. Ένα ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλές περιπολίες της αστυνομίας αναζητούσαν επίσης τον ύποπτο στην περιοχή γύρω από την Ντουμπόνα.

Ο σέρβος υπουργός Εσωτερικών Μπρατίσλαβ Γκάσιτς έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

Ανάστατοι συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ιατρικού κέντρου στο Βελιγράδι, όπου διακομίστηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N1. Η υπουργός Υγείας Ντάνιτσα Γκρούιτσιτς έκανε σύντομη επίσκεψη στο κέντρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, BBC

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back