Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Jeep Wrangler

Εικόνα του άρθρου Το νέο Jeep Wrangler
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2018, 13:05
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της αμερικανικής φίρμας είναι η νέα γενιά του Jeep Wrangler, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μοντέλο της εταιρείας που περιλαμβάνεται στην ευρωπαϊκή γκάμα της.

Η ομάδα σχεδιαστών, έδωσε στην θρυλική μάσκα με τις επτά γρίλιες μία πιο μοντέρνα εικόνα με τις δύο γρίλιες στην άκρη να τέμνονται ελαφρά με τους προβολείς, μία επιλογή-φόρος τιμής στο θρυλικό μοντέλο CJ. Παράλληλα, το πάνω μέρος της γρίλιας, έχει αποκτήσει μία ελαφρά κλίση προς τα πίσω προσφέροντας ομορφότερη εμφάνιση και βελτιωμένη αεροδυναμική. Το παρμπρίζ είναι πιο κεκλιμένο για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και ενσωματώνει ένα νέο σύστημα στο άνω μέρος του για την γρήγορη και εύκολη αναδίπλωσή του, ενώ το πλαίσιο παραμένει στη θέση του για μεγαλύτερη ασφάλεια και χρήση του καθρέπτη.

Οι νέες, πιο ελαφριές πόρτες, είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο αλουμίνιο. Πάνω στον μεντεσέ τους έχουν τη σήμανση για το ακριβές μέγεθος του κλειδιού Torx που απαιτείται για το ξεβίδωμα και την εξαγωγή τους. Όλες οι εκδόσεις έχουν roll bar στο χρώμα του αμαξώματος με ενσωματωμένες χειρολαβές.

Η νέα, πιο εύχρηστη, ηλεκτρική οροφή Sky One Touch, ενδυναμώνει την πρακτικότητα του Wrangler που πλέον, με το πάτημα ενός κουμπιού, μαζεύει ολόκληρη τη μαλακή οροφή αποκαλύπτοντας το εσωτερικό.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Το εσωτερικό του συνδυάζει τον αυθεντικό σχεδιασμό, τη χρηστικότητα, με την πρακτικότητα και τα υψηλής ποιότητας υλικά. Τα λειτουργικά στοιχεία στο σαλόνι, όπως τα χειριστήρια του κλιματισμού, το κουμπί ρύθμισης του ήχου, ο διακόπτης του Stop Start (ESS) και οι θύρες φόρτισης και σύνδεσης με το ηχοσύστημα, είναι διαφοροποιημένα σχεδιαστικά ώστε η χρήση τους να είναι εύκολη από τον οδηγό και το συνοδηγό.

Στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας, τοποθετήθηκαν ο επιλογέας ταχυτήτων, ο λεβιές του συστήματος τετρακίνησης και το χειρόφρενο. Για πρώτη φορά, τοποθετήθηκε κουμπί εκκίνησης το οποίο είναι αδιάβροχο.

Ο πίνακας οργάνων, προσφέρεται με οθόνη TFT 3.5 ή LED 7 ιντσών. Ο έγχρωμος πίνακας οργάνων LED που αποτελεί βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων Sahara και Rubicon, επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώσει 100 διαφορετικές επιλογές στην απεικόνιση των πληροφοριών. Τα χειριστήρια του τιμονιού επιτρέπουν την χρήση φωνητικών εντολών, τη ρύθμιση της ταχύτητας και του ηχοσυστήματος, βοηθώντας τον οδηγό να έχει πάντα τα χέρια του στο τιμόνι. Στην κεντρική κονσόλα φιλοξενούνται τα συστήματα infotainment 7 ή 8.4 ιντσών που αμφότερα υποστηρίζουν συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Χάρη στο «πλαίσιο σκάλας» και τον συνδυασμό του με την τεχνολογία πολλαπλών (5) συνδέσμων, προσφέρει αναβαθμισμένες ικανότητες εκτός δρόμου, βελτιωμένη συμπεριφορά εντός δρόμου και ασφάλεια στους επιβαίνοντες.


ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Η γκάμα κινητήρων διευρύνεται με την εισαγωγή δύο νέων μονάδων, 2.2 Multijet II turbo ντίζελ και του 2.0 turbo 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα. Για πρώτη φορά στο Wrangler, όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Νέος 2.2L Multijet II turbo ντίζελ: Ενσωματώνοντας τη δεύτερη γενιά της τεχνολογίας Multijet, ο καινούργιος κινητήρας έχει τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής, σύστημα έγχυσης common rail πίεσης 2.000 bar και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Αποδίδει 200 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και ροπή 450 Nm στις 2.000 σ.α.λ.

Νέος 2.0L turbo 4κύλινδρος εν σειρά: Ο νέος 2.0 turbo βενζινοκινητήρας αποδίδει 272 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. και έχει σύστημα Stop-Start (ESS). Συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και αποτελεί μέρος της οικογένειας των κινητήρων Global Medium Engine.

Οι επιλογές κινητήρων του ολοκαίνουργιου Jeep Wrangler συνδυάζονται με το νέο 8 ταχυτήτων αυτόματο κιβώτιο, επιτρέποντας στο όχημα να αξιοποιεί πλήρως την απαραίτητη ισχύ σε δύσκολες off-road διαδρομές και να κάνει σημαντική οικονομία στον αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back