Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 6-08-2018, 15:13
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Ford Focus σχεδιάστηκε εξ αρχής σε μια λευκή κόλλα χαρτί, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα C2, είναι φαρδύτερο και μακρύτερο από τον προκάτοχό του, είναι ταυτόχρονα πιο ελαφρύ και συμπαγές.

Στην Ελλάδα θα διατίθεται με μία βελτιστοποιημένη έκδοση του πολυβραβευμένου χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford απόδοσης 125 ίππων και έναν νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost απόδοσης 150 ή 182 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων Euro 6,2.

Οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητα 6-τάχυτα κιβώτια. Τα κιβώτια έχουν αναβαθμιστεί για να προσφέρουν χαμηλότερο βάρος, λιγότερες τριβές. αλλά και πιο ποιοτική αίσθηση κατά τις αλλαγές ταχυτήτων. Παράλληλα, ένα εντελώς νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα προσφέρεται με τους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 125 και 150 ίππων και Diesel απόδοσης 120 ίππων.

Το νέο Ford Focus έρχεται εξοπλισμένο με μια σειρά από τεχνολογίες. Το σύστημα Head-up display συμβάλλει στο να είναι οι οδηγοί απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δρόμο. 

Το Adaptive Cruise Control (ACC) που τώρα αναβαθμίζεται με λειτουργία Stop & Go, βοηθάει για μια πιο άνετη οδήγηση στην κυκλοφορία. 

Το Adaptive Front Lighting System με νέο προληπτικό φωτισμό στροφών βασισμένο σε κάμερα και φωτισμό ανάλογα με την οδική σήμανση που προσαρμόζει εκ των προτέρων τις δέσμες των προβολέων για βελτιωμένη ορατότητα, παρακολουθώντας τις στροφές στο δρόμο και – για πρώτη φορά στη βιομηχανία – την οδική σήμανση. 

Το Active Park Assist 2 που τώρα ελέγχει την επιλογή σχέσης, το γκάζι και το φρένο επιτρέποντας πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς παρκαρίσματος, ενώ το Evasive Steering Assist, μία τεχνολογία πρωτιά στην κατηγορία, βοηθά τους οδηγούς να ελίσσονται ώστε να αποφύγουν σταματημένα ή αργά κινούμενα οχήματα, αποτρέποντας έτσι μία πιθανή σύγκρουση. 

Οι τιμές του μοντέλου αρχίζουν από τα 17.894 ευρώ.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα