Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέες προσδοκίες για το Πνευματικό Κέντρο Κατσικά

Εικόνα του άρθρου Νέες προσδοκίες για το Πνευματικό Κέντρο Κατσικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2021, 18:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν τρία χρόνια, ο Δήμος Ιωαννιτών είχε προσπαθήσει να μετατρέψει το Πνευματικό Κέντρο Κατσικά σε ένα πολιτιστικό κέντρο, διεκδικώντας χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το εγχείρημα δεν προχώρησε, αν και είχε γίνει αρκετή προετοιμασία, λόγω μιας ιδιοκτησιακής εκκρεμότητας η οποία επιλύθηκε.

Η νυν δημοτική αρχή επαναφέρει στο προσκήνιο τη μετατροπή του κτιρίου σε Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας. Αυτή τη φορά διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και πάλι. Η οικονομική επιτροπή, σε συνεδρίασή της, ενέκρινε τη σχετική υποβολή της πρότασης.

Σήμερα, το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά είναι μερικώς λειτουργικό.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου οι παρεμβάσεις αφορούν χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης, ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους εργασίας, maker space, χώρο συνεδριάσεων και τέλος καφέ-αναψυκτήριο αλλά και πωλητήριο.

Όλα αυτά θα γίνουν, αν το  έργο ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών έχει στραφεί με επιμονή, ένα πρόγραμμα με περιορισμένες αντοχές και ασαφείς, ακόμα, στόχους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back