ΕΛΛΑΔΑ

Νέα χαλάρωση των μέτρων

Εικόνα του άρθρου Νέα χαλάρωση των μέτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2022, 21:21
ΕΛΛΑΔΑ

Την επιπλέον χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό από το ερχόμενο Σάββατο αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων μετά από εισήγηση της κυβέρνησης.

Έτσι, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη από τις 19 Φεβρουαρίου, επιστρέφουν οι όρθιοι στα μπαρ και στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, αυξάνεται κατά 50% η πληρότητα στα γήπεδα, ξεκινούν και πάλι οι σχολικές εκδρομές ενώ το ποσοστό τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μειώνεται στο 20%.

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των νέων μέτρων. θα διευκρινιστούν με ΚΥΑ.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα, όπως η απαγόρευση ή όχι των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ίσως και το άνοιγμα των εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους.


Σχολικές εκδρομές

Όσον αφορά τις εκδρομές σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας μετά τη σύσκεψη της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, με την Επιτροπή των Ειδικών,  επιτρέπεται και πάλι η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων, μόλις εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ, εφόσον ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, .

Από την 1η Μαρτίου επιτρέπεται οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.

Τα άτομα, που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες πριν την αναχώρηση, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back