Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Νέα» πλατεία στα Μάρμαρα, καλντερίμια στο Νησί

Εικόνα του άρθρου «Νέα» πλατεία στα Μάρμαρα, καλντερίμια στο Νησί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2020, 19:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά από μικρά έργα σε διάφορες δημοτικές ενότητες ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τα έργα αυτά τα οποία οδεύουν προς δημοπράτηση, είναι:

-Ανακατασκευή και βελτίωση των υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Περάματος.  Οι βασικές παρεμβάσεις που θα γίνουν, αφορούν τη συντήρηση και την επισκευή του οδικού δικτύου και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

-Αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας και συντήρηση υποδομών στην Κοινότητα Μαρμάρων. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

-Αναβάθμιση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Πρόκειται για τη β’ φάση των έργων με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.  Οι παρεμβάσεις αφορούν τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων και θα επικεντρωθούν στις Τοπικές Κοινότητες Κράψης, Ανατολικής, Λογγάδων, Καστρίτσας και Πλατάνου.

-Βελτίωση υποδομών σε Σταυράκι και Κάτω Μάρμαρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150 χιλιάδες ευρώ. Αφορά παρεμβάσεις για την ανακατασκευή και τη βελτίωση του οδικού δικτύου με αποξήλωση του κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα και εκ νέου ασφαλτόστρωση ενώ, όπου χρειαστεί, θα γίνει επισκευή των φρεατίων, κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων και πλακόστρωση.

-Κατασκευή καλντεριμιών και αναβάθμιση των υποδομών φωτισμού στο Νησί. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 100.000 ευρώ

-Εκπόνηση μελετών πυρασφάλειας στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προϋπολογισμό 260.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back