ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέα μονάδα πλυντηρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Νέα μονάδα πλυντηρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2017, 21:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκινάει και επίσημα, με ραντεβού δηλαδή, η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αφού εξασφαλίστηκαν οι σχετικές αδειοδοτήσεις. Ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινάει η λειτουργία, μαζί με άλλα δύο ζητήματα υποδομής που αφορούν τα νοσοκομεία της πόλης.

Το πιο βασικό ίσως, είναι ότι με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστεί νέα μονάδα πλυντηρίου, με δυνατότητα διαχείρισης 480 κιλών την ώρα.  Εκτός από τη βασική μονάδα στο Πανεπιστημιακό, προβλέπονται άλλες δύο εφεδρικές στο Χατζηκώστα, καθώς και όχημα παραλαβής-διανομής. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, με έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση. Ο κ. Τσίκαρης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για την ανταπόκρισή του στο αίτημα του νοσοκομείου, καθώς και «όλους, όσους με τη στάση και τις ενέργειες τους συνέβαλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα».

Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια νέου εξοπλισμού κουζίνας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. «Η οικονομία κλίμακας θα είναι πολύ μεγάλη» τόνισε ο κ. Τσίκαρης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η παρούσα μονάδα πλυντηρίου, παρότι η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου κάνει ό,τι μπορεί για να την κρατήσει σε λειτουργία, είναι παλιά και δεν έχει ανταλλακτικά.

Πέραν αυτών, ο κ. Τσίκαρης ενημέρωσε και για την έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη 199 εργαζόμενων με εξάωρο ωράριο, οι οποίοι θα δουλέψουν στην καθαριότητα και τη σίτιση. Κάλεσε υποψήφιους και υποψήφιες να προσέξουν τις προκηρύξεις για να μην έχουν προβλήματα στις αιτήσεις τους.  Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στην Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου για τη δεύτερη επέμβαση μητροειδούς βαλβίδας.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back