ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Νέα εποχή για τον Γύρο Λίμνης»

Εικόνα του άρθρου «Νέα εποχή για τον Γύρο Λίμνης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2018, 17:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο 12ος Γύρος Λίμνης φτάνει στη διήμερη κορύφωσή του και οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερα από τη φετινή διοργάνωση.

«Ο Γύρος Λίμνης αρχίζει να αποκτά τις πραγματικές του διαστάσεις και να μετατρέπεται σε αυτό, που πάντα πιστεύαμε ότι είναι. Η μεγάλη ευκαιρία των Ιωαννίνων. Η τέλεια αλχημική συνταγή, που δίνει στην πόλη μας, με την πολυπρισματική ταυτότητα, την ευκαιρία να αξιοποιήσει απόλυτα το δυναμικό της» είπε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής των αγώνων Ηλίας Σπυριούνης, θέλοντας να τονίσει τη μεταβατική φάση και το πέρασμα της διοργάνωσης σε νέα εποχή.

Φέτος, ο αριθμός των συμμετοχών θα φτάσει τις 3.000 συνολικά, σε όλα τα αγωνίσματα του Γύρου Λίμνης.

«Ο Γύρος της Λίμνης μετατρέπεται σε ένα νέο σύμβολο, ικανό να μαγνητίσει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Και άπαξ και βρεθούν στα Ιωάννινα,  ξέρουμε ότι όλα τα άλλα είναι απλά. Το χωνευτήρι των πολιτισμών, η φύση με τα δώρα της, η πόλη με την ενέργεια και το δυναμισμό της, όλα θα συνεργήσουν για να συνεπάρουν τον επισκέπτη μας», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Σπυριούνης, ευχαριστώντας επιπρόσθετα τους εθελοντές και τις εθελόντριες, «την ψυχή του Γύρου Λίμνης».

Επίσης, ευχαρίστησε όσους φροντίζουν για την υγειονομική κάλυψη και την ασφάλεια των αγώνων, όσους συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης και τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συνεργασία στη δημιουργία ενός μοναδικού μεταλλίου, τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές, Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης τόνισε πως «πρόκειται για μια εξαιρετική εκδήλωση, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε» και ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας πρόσθεσε ότι «για 12 χρόνια ο Γύρος Λίμνης διαφημίζει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, με συνεχώς αυξανόμενα αποτελέσματα. Αυτό θέλουμε να το ακολουθήσουν κι άλλοι, ώστε να αυξηθεί ο αθλητικός τουρισμός, να δώσουμε ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τη μοναδικότητα της περιοχής. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί πρότυπο και γιατί καταφέρνει να έχει στο πλευρό της τον μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών από κάθε άλλη, ενώ αποδεικνύει πόσο σπουδαία αποτελέσματα φέρνει η συνεργασία. Τα μεγάλα γεγονότα απαιτούν συνεργασίες και για εμάς αυτό αποτελεί κουλτούρα».



Για ένα μεγάλο αθλητικό event έκανε λόγο ο  υπεύθυνος Media και Επικοινωνίας της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Αντώνης Χατζηγεωργίου, τονίζοντας ότι η εταιρία, «έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον καταναλωτή και κυρίως την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

Ένα αγώνα θεσμό για την πόλη χαρακτήρισε τον Γύρο Λίμνης ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» Δημήτρης Τζίμας, τονίζοντας ότι εκτός από όλα τα υπόλοιπα, ο αγώνας «απευθύνεται σε οικογένειες, εκεί που απευθύνονται και τα προϊόντα μας. Φέτος, είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την ‘Πίνδο’ καθώς κλείνουμε 60 χρόνια συνεχούς και ανοδικής λειτουργίας, Να ευχηθώ και στο Ioannina Lake Run να φτάσει όχι μόνο τα 60, αλλά και τα 100».


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Μετά την εβδομαδιαία προθέρμανση «Στους Δρόμους του Περάματος» και της Εβδομάδας Λίμνης, αυτό το Σαββατοκύριακο ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων κορυφώνεται με το καθαυτό αγωνιστικό διήμερο

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα οργανωθεί ο Παραλίμνιος Δρόμος 1000μ. για ΑμεΑ. Μισή ώρα αργότερα θα γίνει το Family Run 1000 μ. με χορηγό την «Πίνδο» και στις 6 θα δοθεί η εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι», με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που θα κληρώσει και δώρα στις συμμετέχουσες. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ , που εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή σειρά αγώνων Garmin Run Series, και το Barilla Pasta Party.

Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου με τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. στην παραλίμνια διαδρομή περιμετρικά της Παμβώτιδας, που φέτος αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μερικοί από τους κορυφαίους δρομείς της χώρας, λόγω και των χρηματικών επάθλων με αθλοθέτη την Τράπεζα Ηπείρου, ενώ θα υπάρχουν και πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί.

Νωρίτερα, στις 7 το πρωί, θα δοθεί η εκκίνηση του Δυναμικού Βαδίσματος στη διαδρομή των 30 χλμ. και στις 8.50 το πρωί του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. Στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει η απονομή μεταλλίων στους νικητές.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back