ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: Πώς αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα

Εικόνα του άρθρου Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: Πώς αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2024, 15:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: Πώς αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα

Η «Νέα Αριστερά» Ιωαννίνων, αποδεχόμενη το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που έχει ο τόπος για μια αλλαγή κατεύθυνσης και διαβεβαιώνει ότι θα δυναμώσει τη δράση της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα θα συζητηθούν αναλυτικότερα τα συμπεράσματα των ευρωεκλογών ενώ θα ανοίξει και ο δρόμος για το πρώτο συνέδριο του κόμματος που θα θέσει και τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του.

Αναφορά κάνει και στο ότι το ποσοστό της στο νομό Ιωαννίνων ξεπέρασε το 3% και εκτιμά ότι «η αποδοχή του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς από χιλιάδες συμπολίτες σε αυτήν την πρώτη της κάθοδο σε εκλογές, δίνει μία πρώτη δύναμη στο εγχείρημα και αποτελεί μία παρακαταθήκη στον αγώνα για μια αριστερή στροφή στην πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας».

Η «Νέα Αριστερά» Ιωαννίνων δεν αφήνει ασχολίαστο και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επιστροφή των εδρών, καθώς εμπλέκει και τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Το κόμμα κάνει λόγο για «μπάλα στην κερκίδα». 

«Και κάτι τελευταίο κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών με την απώλεια χιλιάδων ψήφων που φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους, χωρίς να το ομολογούν, γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί με μία ακόμα μπάλα στην κερκίδα και τα περί ‘επιστροφής εδρών’. Η Νέα Αριστερά δεν ενδιαφέρεται για τα αδιέξοδα άλλων κομμάτων. Οικοδομήθηκε πάνω σε θέσεις, αρχές και αξίες, τις οποίες είχαν τα μέλη της και πριν και συνεχίζουν να έχουν και σήμερα και δεν ακολούθησαν τις επιλογές της μετάλλαξης και της απομάκρυνσης από τη μεγάλη και ιστορική διαδρομή της αριστεράς. Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς συνεχίζουν να υπηρετούν το πολιτικό πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν μέσα από την κοινωνία, υπέρ της κοινωνίας» τονίζει στην ανακοίνωση.

Τέλος, εκφράζει την ανησυχία της για την κυριαρχία των δυνάμεων της δεξιάς και της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη και εκτιμά ότι «ανοίγεται μπροστά μας ένα σκοτεινό μέλλον». Για τον λόγο αυτόν, όπως επισημαίνει, απαιτείται ένα «ξεκάθαρο μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, με υπεράσπιση της δημοκρατίας, με πίστη στις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης. Αυτό θα κάνει η Νέα Αριστερά. Συνεχίζουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back