ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: «Πρώτα θύματα τα περιφερειακά πανεπιστήμια»

Εικόνα του άρθρου Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: «Πρώτα θύματα τα περιφερειακά πανεπιστήμια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2024, 15:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Οι αντιδράσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της κυβερνητικής πολιτικής αυξάνονται. Η κοινωνία αντιδρά στην ανισότητα και την εμπορευματοποίηση της Παιδείας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη νεολαία ως εχθρό και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ως πρόβλημα» αναφέρει μεταξύ άλλων η Νέα Αριστερά και συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση «με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και κάθε κοινωνική ομάδα που διαμαρτύρεται, όπως κάνουν τώρα οι αγρότες. Εκφοβισμός και καταστολή επιστρατεύονται από την κυβέρνηση για να κάμψουν τις αντιστάσεις και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις».

Δηλώνει ότι στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο και ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Είναι απολύτως σαφές ότι τα περιφερειακά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι αυτά που θα γίνουν τα πρώτα θύματα, είναι αυτά που θα δουν τους φοιτητές και τις χρηματοδοτήσεις τους να συρρικνώνονται δραματικά», καταλήγει.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back