ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Νέα Αριστερά: Αντιπολεμική παρέμβαση με πανό

Εικόνα του άρθρου Νέα Αριστερά: Αντιπολεμική παρέμβαση με πανό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2024, 09:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συμβολική αντιπολεμική παρέμβαση πραγματοποίησε η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων, με αφορμή την 9η Μαΐου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης.

Στη δράση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Όλγα Νάσση και Φιλήμων Καραμήτσος.

Η κα Τζούφη, είπε μεταξύ άλλων ότι «θυμόμαστε και τιμούμε τα θύματα του πολέμου, τους αγώνες του λαού μας απέναντι στις δυνάμεις Κατοχής, τις ηρωικές μάχες και δράσεις του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ.
Δυστυχώς, σήμερα βρισκόμαστε και πάλι υπό την απειλή του πολέμου, την άνοδο του εθνικισμού και των ακροδεξιών κομμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την αύξηση των πολεμικών δαπανών και εξοπλισμών. Η μεγάλη νίκη των λαών στις 9 Μαΐου του 1945 ας αποτελέσει την έμπνευση για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων».

Τόνισε επίσης ότι «παλεύουμε για τον τερματισμό του πολέμου και την απεμπλοκή της χώρας μας από τις επιχειρήσεις. Στεκόμαστε απέναντι στη χρηματοδότηση της ‘πολεμικής μηχανής’, τον ιστορικό αναθεωρητισμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που πλέον στρέφεται ενάντια στην ίδια τη ζωή και την ύπαρξη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back