δεη πισω tc1
ΕΛΛΑΔΑ

​Έντονη αντίδραση για το πανό στο Euro 2016

Εικόνα του άρθρου ​Έντονη αντίδραση για το πανό στο Euro 2016
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2016, 14:16
ΕΛΛΑΔΑ

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η ανάρτηση πανό, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης του Euro 2016, περί «γενοκτονίας της Τσαμουριάς».

«Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα», ανέφερε το πανό, που ανέβασαν Αλβανοί, σε μία προκλητική κίνηση, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ελβετία.

«Δεν υπάρχει γενοκτονία, δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σήμερα Κυριακή στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

«Αυτοί οι τσάμηδες που μιλούν για Τσαμουριά είναι απομονωμένοι στην Αλβανία. Κατά την επίσκεψή μου εκεί, τέσσερις φορές ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πιστή στη συμφωνία και αναγνωρίζει τα σύνορα», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Τόνισε ότι έγιναν άμεσα όλες οι ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτό, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία- και για λόγους ασφάλειας των παιχνιδιών- αλλά και στην κυβέρνηση της Αλβανίας, προκειμένου να καταδικάσει το γεγονός.

Επιπλέον, οι πρέσβεις των δύο χωρών στην Ελλάδα κλήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών. «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα εν δυνάμει μέτρα της διπλωματίας», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σε ερώτηση γιατί έχει επανέλθει στην επικαιρότητα αυτό το ζήτημα, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για συγκεκριμένες δυνάμεις στην Αλβανία, οι οποίες δεν είναι ευχαριστημένες με τον διάλογο που γίνεται με την Ελλάδα και προσπαθούν να τον υπονομεύσουν.

«Είναι πάντως απορίας άξιο πώς πέρασε αυτό το πανό, με τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την περίοδο», σχολίασε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ήταν άμεσες οι ενέργειες της UEFA προκειμένου να κατέβει το πανό και να μην το δείξουν οι κάμερες.

Άμεση και στον ίδιο τόνο ήταν και η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την διοίκηση της UEFA, και συγκεκριμένα στον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη, η οποία κοινοποιήθηκε στην FIFA και την ΕΠΟ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3