ΕΛΛΑΔΑ

Το ΝΑΤΟ θέλει «τεχνικές διαπραγματεύσεις», η Αθήνα διαψεύδει

Εικόνα του άρθρου Το ΝΑΤΟ θέλει «τεχνικές διαπραγματεύσεις», η Αθήνα διαψεύδει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2020, 11:07
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα tweet του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Σόλτενμπεργκ, προκάλεσε την (ανεπίσημη) αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία βρέθηκε σχεδόν προ τετελεσμένου.

Ο κ. Σόλτενμπεργκ έγραψε στο twitter ότι ««μετά τις συζητήσεις μου με έλληνες και τούρκους ηγέτες, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών στρατιωτικής αποσυμπίεσης για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο».


Η Αθήνα απάντησε με διπλωματικές διαρροές και όχι επίσημα, σίγουρα όμως πολύ ενοχλημένα. «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές, διαψεύδοντας τον κ. Σόλτενμπεργκ.

«Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν χαρακτηριστικά. Η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back