Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ναι» σε β' κλειστό, αλλά όχι του Ελληνικού

Εικόνα του άρθρου «Ναι» σε β' κλειστό, αλλά όχι του Ελληνικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2019, 13:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου 3.000 θέσεων στον Βοτανικό από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια, προκρίνει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση. Για το προκάτ γυμναστήριο του Ελληνικού, πετάει δε το μπαλάκι στην Περιφέρεια Ηπείρου. «Αν η Περιφέρεια κρίνει ότι έχει πόρους και ότι μπορεί να λειτουργήσει και 3ο κλειστό, καλοδεχούμενο και το προκάτ του Ελληνικού» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Η παράταξη υπενθυμίζει τον επί χρόνια σχεδιασμό για το κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό, την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων για την παραχώρηση έκτασης που ήρθε μετά από την εξαγγελία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Μάιο. Προσθέτει δε ότι τα τελευταία 40 χρόνια, μόνο κατά την τελευταία τετραετία του ΠΕΑΚΙ υπήρξαν πρωτοβουλίες βελτίωσης των αθλητικών υποδομών.

 «Με μια συνέντευξη Τύπου, αυτή του κ. Περιφερειάρχη, έρχεται να ανατραπεί ένας πολιτικός και στρατηγικός σχεδιασμός, μόνο που δυστυχώς όλα είναι στο σκοτάδι» τονίζεται.

Οι «Πολίτες για την Ανατροπή» αιτιολογούν τη θέση τους λαμβάνοντας υπόψη «τα μέτρα των δυνατοτήτων μας». Εκτιμούν ότι η πρόταση της Περιφέρειας είναι γεμάτη κενά για πολλά ζητήματα και ιδίως για το κόστος τόσο της κατασκευής όσο και της διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης. 

Στο… στόχαστρο της παράταξης, μπαίνει, σε αυτό το σημείο, και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, για τον οποίο ο κ. Καχριμάνης έχει πει ότι υπάρχει συνεργασία. « Ή έχουν ταύτιση σχεδίων ή δεν έχει σχέδιο ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν τις αθλητικές υποδομές που δικαιούνται για δεκαετίες» τονίζει η παράταση. Ζητά δε ενημέρωση από τον δήμαρχο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο για το κλειστό γυμναστήριο, αλλά και για τις «πολλαπλές συναντήσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο και γιατί ακόμα ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει εκμεταλλευτεί τα κονδύλια του ‘Φιλόδημος’ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις». «Κυρίως αναμένουμε ενημέρωση και για τα επόμενα βήματα του Δήμου σε αυτό το πεδίο, ελπίζοντας να μην ακούσουμε πως ούτε για την έλλειψη των αθλητικών υποδομών ήταν ενήμερος ο κ. δήμαρχος όπως και με τους λαμπτήρες LED» σημειώνουν με νόημα οι «Πολίτες για την Ανατροπή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back