Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το «ναι» και το «όχι» των υγειονομικών

Εικόνα του άρθρου Το «ναι» και το «όχι» των υγειονομικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/08/2021, 18:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ κατά των κυρώσεων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, πήραν μέρος σήμερα ο σύλλογος εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ, συνδικαλιστικές παρατάξεις, εργαζόμενοι-ες του «Χατζηκώστα», αλλά και η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Έγινε μικρή συγκέντρωση το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου και οι υγειονομικοί διευκρίνισαν σε όλους τους τόνους ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, καλώντας και τους μη έχοντες-ουσες υγειονομικό λόγο να μην το κάνουν, να εμβολιαστούν άμεσα, αλλά και ότι είναι κατά στις διώξεις και κυρώσεις με αφορμή το εμβόλιο.

Ένα από τα επιχειρήματα, πέραν του γεγονός ότι τυχόν μείωση του προσωπικού για οποιοδήποτε λόγο θα έχει οδυνηρές, όπως λένε, επιπτώσεις στη λειτουργία του ΕΣΥ, ειδικά με το τέταρτο πανδημικό κύμα σε εξέλιξη, είναι ότι οι υγειονομικοί παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερες εμβολιαστικές καλύψεις από τους ένστολους για παράδειγμα. Ωστόσο, οι τελευταίοι εξαιρούνται από κάθε είδους κύρωση, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση.

Η ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκε στη συγκέντρωση και η αντιπροσωπεία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «λέμε με δυνατή φωνή ‘ναι’ στον εμβολιασμό, ‘όχι’ στις πειθαρχικές διώξεις και στις απολύσεις». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας, «απέναντι στην κυβερνητική ανευθυνότητα στον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, προτάσσουμε τη δική μας στάση ευθύνης, στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back