Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να ζητήσει ακρόαση από τη σύγκλητο» ο περιφερειάρχης

Εικόνα του άρθρου «Να ζητήσει ακρόαση από τη σύγκλητο» ο περιφερειάρχης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2021, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πρότασή του για τη βιωσιμότητα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κατέθεσε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, σε δηλώσεις του.

Ο κ. Ριζόπουλος θεωρεί ότι «η βιωσιμότητα του τμήματος έγκειται στη χρηματοδότηση μερικών βασικών αναγκών όπως η συντήρηση της φοιτητικής λέσχης, η μετακίνηση και η σίτιση των φοιτητών» κάτι που δεν απηχεί ολόκληρη την πραγματικότητα ωστόσο. Το τμήμα έχει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα και ένας ακαδημαϊκός προϋπολογισμός συνήθως χωρίζεται σε τρεις τομείς, τα ανελαστικά έξοδα, το εκπαιδευτικό-ερευνητικό κομμάτι και τη φοιτητική μέριμνα. Η τελευταία, δυστυχώς, συνήθως υποβαθμίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ταυτόχρονα διογκώνεται ως ανάγκη.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου πρόσθεσε ωστόσο ότι τα στοιχεία με τα οποία κρίνεται  η λειτουργία του τμήματος, από τη σύγκλητο, είναι «καθαρά ακαδημαϊκά κι όχι πολιτικά».

Έριξε ευθύνες στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Ιωάννου, «ευθυγραμμίζοντάς» τες με όσα έχουν γίνει «με τη Βελλά, την Ιόνια οδό, το φυσικό αέριο, το μεταναστευτικό και το Τεχνολογικό Πάρκο».

Ο κ. Ριζόπουλος επικαλέστηκε τον πρόεδρο του τμήματος και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λέγοντας ότι «εστίασαν στο ενδιαφέρον ανάπτυξης προσθήκης και άλλων συναφών σχολών όμως η βιωσιμότητα αυτών των σχολών τελείωσε με το χαμηλό αριθμό εισαγωγής εισακτέων» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης θεωρεί ότι «η υπάρχουσα σχολή μπορεί να σωθεί, εφόσον ο κ.Καχριμάνης αποφασίσει να χρηματοδοτήσει την παραμονή της εκεί αντιλαμβανόμενος την εκπαιδευτική, πολιτισμική και ανάγκη εξωστρέφειας της Πρέβεζας, βάζοντας στην άκρη τις  σπατάλες του προϋπολογισμού και επιτέλους επενδύοντας στα σωστά πράγματα που αφορούν το μέλλον της Ηπείρου».

Τον κάλεσε δε «να συγκεντρώσει τα στοιχεία του και να πάει να ζητήσει ακρόαση από τη Σύγκλητο για να πετύχει την παραμονή» και έκλεισε τονίζοντας ότι «η παραμονή και η αναβάθμιση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα είναι ζήτημα του μέλλοντός μας και οφείλουμε να το προασπίσουμε αλλά όχι με τη λογική μιας άρρωστης επιβίωσης και συντήρησης που το αντιλαμβάνονται οι τοπικοί άρχοντες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back