«Να πάρει θέση η ΝΔ για τους διορισμούς»

Εικόνα του άρθρου «Να πάρει θέση η ΝΔ για τους διορισμούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2019, 00:40

Τις πολιτικές αποφάσεις για τα θέματα παιδείας, αλλά και το «στρατηγικό σχεδιασμό» για την επόμενη μέρα, υπερασπίστηκαν και παρουσίασαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη, στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Σε πολύ αδρές γραμμές, αμφότεροι έθεσαν το «σύνορο» των αποφάσεων στη «νεοφιλελεύθερη γραμμή». Ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «αντέξαμε και δεν υποχωρήσαμε, στο ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης», αποδίδοντας την αντοχή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και στους εκπαιδευτικούς. «Στους εκπαιδευτικούς διαφόρων πολιτικών αντιλήψεων που έκαναν όντως λειτούργημα και έβαλαν πλάτη» όπως είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Τόσο ο κ. Γαβρόγλου όσο και η κα Τζούφη κάλεσαν επανειλημμένα τη ΝΔ αν πάρει θέση για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε την απαίτηση η αντιπολίτευση να απαντήσει χωρίς αστερίσκους» στο ερώτημα «τι θα κάνει με τους διορισμούς» και η κα Τζούφη επανέλαβε αργότερα το ερώτημα, συνδυάζοντάς το με ολομέτωπη και σφοδρή επίθεση στη ΝΔ. Μεταξύ άλλων είπε ότι «δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω», παραθέτοντας μια σειρά προγραμματικές θέσεις της ΝΔ.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε ξεχωριστά στους πρυτάνεις Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και Τάσο Τσίνα, οι οποίοι ήταν αμφότεροι παρόντες, για το ρόλο που έπαιξαν στην ενοποίηση πανεπιστημίου-ΤΕΙ και αναφέρθηκε ως «case study» στο νέο πανεπιστήμιο που προέκυψε.

Ιδιαίτερα αναλυτικός ήταν για το πώς πρέπει να μετασχηματιστεί το σχολείο και να «αποκτήσει ξανά» τη Γ’ Λυκείου. Μεταξύ άλλων είπε πως η νεοφιλελεύθερη λογική εργαλειοποιεί τη μόρφωση  και ότι στην τελευταία τάξη του λυκείου υπάρχει «μια καθημερινότητα που ακυρώνει ακόμα και τον καλύτερο εκπαιδευτικό».

Τόσο ο υπουργός, όσο και η υφυπουργός, μίλησαν για «ανάγκη συστράτευσης» με το δικό τους τρόπο. Ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι το φυλλάδιο που θα κυκλοφορήσει, με τις πράξεις της κυβέρνησης αυτά τα χρόνια «δείχνει όλα όσα κάναμε» και η κα Τζούφη πρόσθεσε πως «κληθήκαμε να εκτελέσουμε στρατηγικό σχέδιο στον αντίποδα των αντιπάλων μας, εντός και εκτός χώρας».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back