Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Να μην επιτραπεί η εργασιακή ζούγκλα»

Εικόνα του άρθρου «Να μην επιτραπεί η εργασιακή ζούγκλα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2021, 22:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημέρα απεργίας η αυριανή, και το διακύβευμα κάθε άλλο παρά μικρό είναι. To νομοσχέδιο Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει το οκτάωρο και να θέσει τον εργαζόμενο σε μειονεκτική θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δίνει κι αυτός τη δική του μάχη για να μην επιτραπεί «η εργασιακή ζούγκλα», όπως είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης, έχοντας στο πλευρό του τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννο Πετρόγιαννη.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η νεολαία του κόμματος είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων. Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και τα οράματά τους για ένα καλύτερο κόσμο. Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής κατήγγειλε τη ΝΔ για τις πολιτικές της, τις «βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας που θα τις ζήλευαν και οι πιο ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι στον κόσμο, νοσταλγοί της Θάτσερ», όπως τόνισε.

Ο κ. Πετρόγιαννης μίλησε με τη σειρά του για τη μετατροπή του εργαζόμενου σε έρμαιο της εργοδοσίας και περιέγραψε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, όπως αμοιβή της υπερωρίας με ρεπό κι όχι με χρήμα και ατομικές συμβάσεις εργασίας. «Όλα αυτά σε μια φαντασιακή βάση που λέει πως ο εργαζόμενος μπορεί ισότιμα να διαπραγματεύεται με τον εργοδότη του. Μια παραδοχή που όποιος έχει εργαστεί έστω και μια μέρα στη ζωή του μπορεί να αντιληφτεί ότι δεν ισχύει» είπε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back