ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Να μη σταματήσει να λειτουργεί το εστιατόριο στη Δομπόλη»

Εικόνα του άρθρου «Να μη σταματήσει να λειτουργεί το εστιατόριο στη Δομπόλη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2021, 18:01
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο σύλλογος των ενοίκων των φοιτητικών εστιών στα Ιωάννινα, με απόφαση της συνέλευσης του συλλόγου της εστίας στη Δομπόλη, ξεκίνησε κινητοποιήσεις με κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι, από τη στιγμή που το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ανέθεσε τη σίτιση σε ιδιώτες, μειώθηκαν οι ποσότητες και η ποιότητα του φαγητού, ενώ έγιναν απολύσεις εργαζόμενων.

Τώρα, οι φοιτητές-τριες ενημέρωθηκαν ότι από τις 7 Ιανουαρίου 2022, το φαγητό θα έρχεται συσκευασμένο από το πανεπιστήμιο και οι εργαζόμενοι-ες θα κάνουν μηνιαίες συμβάσεις.

«Όσοι από τους εργαζόμενους ‘επιλέξουν’ να δουλέψουν στο εστιατόριο του πανεπιστημίου θα αντιμετωπίσουν σκληρότερες συνθήκες εργασίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα απολυθούν» αναφέρει ο σύλλογος.

Σημειώνει δε ότι ένας από τους λόγους είναι «το νομικό παραθυράκι της έλλειψης άδειας λειτουργίας της λέσχης στην εστία στη Δομπόλη, που προβάλλεται ως δικαιολογία, ώστε να μην μαγειρεύεται το φαγητό στο χώρο μας». Σημειώνεται ότι το εστιατόριο στη Δομπόλη λειτουργεί εδώ και 30 και πλέον χρόνια…

Ο σύλλογος ζητάει να φύγουν οι εργολάβοι από τις εστίες, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι και να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του εστιατορίου, καθώς και να στηριχτούν οι κινητοποιήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back