Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να είμαστε έτοιμοι για άλλο επίπεδο συνεργασιών»

Εικόνα του άρθρου «Να είμαστε έτοιμοι για άλλο επίπεδο συνεργασιών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2019, 17:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη δέουσα επισημότητα ο Λάζαρος Νάτσης είναι και πάλι υποψήφιος για δήμαρχος Ιωαννίνων, με τους Πολίτες για την Ανατροπή, οι οποίοι μετά από ένα μακρύ διάστημα διεργασιών και διαφωνιών, αποφάσισαν να κατέβουν αυτόνομα, αναζητώντας πάντως συνεργασίες «πριν και μετά» την κάλπη.

Ο κ. Νάτσης στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανοιχτή διαδικασία» που κατέληξε στην απόφαση, λέγοντας ότι «μια παράταξη που διεκδικεί τον Δήμο, δεν μπορεί παρά να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο».

Δικαιολόγησε την καθυστέρηση λέγοντας ότι «παίρνουν χρόνο στην Αριστερά αυτές οι διαδικασίες» και με κομψό τρόπο απέφυγε τις απευθείας ρήξεις με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα στηρίξουν την εκλογική κάθοδο, τονίζοντας αφενός ότι στις δημοκρατικές διαδικασίες πάντα υπάρχουν και αυτοί που δεν συμφωνούν και αφετέρου, ότι «δεν υπάρχουν πληγές» στη διαδικασία και ότι όλοι, συμμετέχουν με μια ψήφο.

«Θα φροντίσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις» είπε ο κ. Νάτσης και ξεκαθάρισε σε αρκετά σημεία ότι η παράταξη θα επιδιώξει συνεργασίες, ξεκινώντας από τα τοπικά συμβούλια. «Θα απευθυνθούμε σε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις, για συνεργασίες στον πρώτο ή στον δεύτερο γύρο» είπε και πρόσθεσε ότι το ευκταίο, θα είναι οι συνεργασίες από τον πρώτο γύρο, από τα τοπικά συμβούλια. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για άλλο επίπεδο συνεργασιών» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η παράταξη ήταν εξ αρχής υπέρ της απλής αναλογικής και στήριξε χωρίς «υποσημειώσεις» το σύστημα.

Πρόσθεσε πάντως πως, παρότι η παράταξη έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει αυτοδιοικητική. «Είμαστε παράταξη ανοιχτή, με προτάσεις (…) δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και πρόσθεσε μια δόση κριτικής στην «ανεξαρτησιολαγνία», με υποψήφιους-μέλη κομμάτων που κατεβαίνουν στην αυτοδιοίκηση ως «ανεξάρτητοι».

Τέλος, ο κ. Νάτσης είπε ότι έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές που «άλλες ευοδώθηκαν, άλλες όχι», για προγραμματισμό συναντήσεων με άλλες παρατάξεις.

Επιπλέον, άφησε αιχμές κατά της Τατιάνας Καλογιάννη για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών (όπως του κ. Πιτσιόρλα) για τη θεσμική συνεργασία που έχουν μαζί της, ως αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων. Η κα Καλογιάννη πρόβαλε βίντεο στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού της, το οποίο περιλαμβάνει δηλώσεις αρκετών πολιτικών στελεχών από τη ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back