ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Παππάς: Πρόκληση το αίτημα των καναλαρχών για το πόθεν έσχες

Εικόνα του άρθρου Ν. Παππάς: Πρόκληση το αίτημα των καναλαρχών για το πόθεν έσχες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2017, 13:15
ΕΛΛΑΔΑ

Τι θέλουν να κρύψουν και «γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο» αναρωτιέται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην προσφυγή των καναλαρχών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αναστολή υποχρέωσης υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες των ίδιων και μετοχικών και διευθυντικών στελεχών των καναλιών. 

Κατά τον κ. Παππά, η προσφυγή των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ είναι πρόκληση «ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης» και «μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς».

«Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες - καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους», συμπληρώνει.

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής καλεί τη Ν.Δ. -την «Ηχώ των Καναλαρχών» όπως την αποκαλεί- «να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών - φίλων της». 


Η ΕΙΤΗΣΕΕ

Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητά από το ΣτΕ να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, τόσο για τα μέλη της Ένωσης, όσο και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της.

Παράλληλα, ζητεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή έως ότου η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίσει επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων.

Στην προσφυγή τους, οι καναλάρχες επικαλούνται κατά κύριο λόγο, τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλαν οι δικαστικές Ενώσεις, περί αντισυνταγματικότητας, αντίθεσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back