ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Κοτζιάς: Υπέρ σύνθετης και ενιαίας ονομασίας

Εικόνα του άρθρου Ν. Κοτζιάς: Υπέρ σύνθετης και ενιαίας ονομασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2018, 21:29
ΕΛΛΑΔΑ

«Η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της» για την ΠΓΔΜ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε υπέρ μία συνεννόησης με όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, με κάθε προσωπικότητα και με κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει λύσεις στα ζητήματα που απασχόλησαν τη χώρα, ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς προβλήματα του παρελθόντος να καταδυναστεύουν την πολιτική αυτού του τόπου», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η «χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες, που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να βρούμε παραγωγικές λύσεις».

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα των Βαλκανίων «για τον τρόπο που θα αναπτύξουμε παραπέρα τις συνεργασίες μας με τις άλλες βαλκανικές χώρες και θα συνδράμουμε όλοι μαζί στην μεγαλύτερη ευμάρεια και παραγωγική ανασυγκρότηση πολλών περιοχών των ίδιων των Βαλκανίων», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σε ό,τι αφορά την Αλβανία είπε «συζητήσαμε τα θέματα που έχουν ενταχθεί στο πακέτο λύσεων με τη γείτονα αυτή χώρα και νομίζω ότι έχουμε κάνει καλά και θετικά βήματα τις τελευταίες εβδομάδες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back