Ν. Έξαρχος: Ερώτηση για τους κτηνοτρόφους στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Ν. Έξαρχος: Ερώτηση για τους κτηνοτρόφους στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2024, 16:26

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα κατέθεσε ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ζητώντας μέτρα στήριξης για τους «βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους».

Ο κ. Έξαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν μειώσει τις τιμές που δίνουν στους παραγωγούς από 5 ως 25 λεπτά το κιλό στο αιγοπρόβειο και μέχρι 10 λεπτά στο αγελαδινό και πως ταυτόχρονα, τα προϊόντα στο ράφι ακριβαίνουν.

«Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι κτηνοτρόφοι παραμένουν απροστάτευτοι μπροστά στις επιθέσεις των λύκων που επιτίθενται και σκοτώνουν τα αιγοπρόβατά τους. Απώλειες κτηνοτροφικού κεφαλαίου, που ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, λόγω των διαφόρων όρων και προϋποθέσεων που βάζει, δεν αποζημιώνει στο 100%.

Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των κτηνοτρόφων της Ηπείρου κατά 10% μόνο τη διετία 2020-2022».

Ο κ. Έξαρχος ζητάει μέτρα για να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος και να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές, να μειωθεί το κόστος παραγωγής κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3