ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Όχι σε ένα «αρχηγικό κόμμα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2017, 21:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαβεβαίωση ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί «με τα κατεστημένα -μιντιακά, οικονομικά και πολιτικά»  εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και από τα Γιάννενα.

Σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς κ. Ανδρουλάκης μίλησε σε μια γεμάτη αίθουσα (το ίδιο γεμάτη, συγκριτικά, και επί ομιλίας Φώφης Γεννηματά) από γνωστά στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, αρκετούς αυτοδιοικητικούς και βέβαια τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη, στο ξενοδοχείο Du Lac. Ένα από τα χαρακτηριστικά του κοινού του κ. Ανδρουλάκη ήταν η ηλικιακή σύνθεση, η οποία, σε σύγκριση με την ομιλία τουλάχιστον της κ. Γεννηματά, ήταν λίγο νεότερη (κατά μέσο όρο).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγη ώρα πριν την ομιλία, ο υποψήφιος πρόεδρος επανέλαβε τον διαχωρισμό του «παλιού» με το «νέο», ενώ άσκησε κριτική στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για «τα τερατώδη ψέματα που έχουν πει». Στο στόχαστρό του βρέθηκαν ιδιαίτερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος για τους οποίους είπε ότι «είναι συνεχιστές του παλιού πολιτικού συστήματος της δημαγωγίας και του πελατειακού κράτους».

Για την επόμενη της παράταξης, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «το κρίσιμο για την παράταξη και τη χώρα είναι πως πρέπει να σκοτωθεί η δημαγωγία και το πελατειακό κράτος που αποτελούν τις δύο γάγγραινες της Ελλάδας». Ανεξαρτήτως δε του εκλογικού αποτελέσματος για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, δήλωσε «παρών» και την επόμενη μέρα. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να δυναμώσει αυτή η παράταξη η οποία σήκωσε δυσανάλογο βάρος. Ναι μεν έχει ευθύνες αλλά από την άλλη έχει προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία», τόνισε.

Ξεκαθάρισε δε ότι «πρέπει να σκοτώσουμε το αρχηγικό κόμμα», κάνοντας αναφορά και στις κοινοβουλευτικές ομάδες (της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού), για τις

 Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «την απόφαση για το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν θα την πάρω ούτε εγώ ούτε η κ. Γεννηματά ούτε ο κ. Θεοδωράκης ή ο κ. Καμίνης... Θα την πάρουν οι προοδευτικοί πολίτες που θα ψηφίσουν στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου και που θα έρθουν στο ιδρυτικό συνέδριο».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3