ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: 337 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Εικόνα του άρθρου Μυτιλήνη: 337 τα μη κατοικήσιμα σπίτια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2017, 23:21
ΕΛΛΑΔΑ

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους σε 583 κτίρια, που πραγματοποιήθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Μυτιλήνης τα 337 κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατοίκηση.

Κλειστός για λόγους ασφαλείας παραμένει ο δρόμος Πλωμαρίου - Μελίντας μετά από απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και λόγω συνεχών κατολισθήσεων και φθορών του οδοστρώματος μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή.

Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να σταματήσει η εξέλιξη του φαινομένου και να αντιμετωπιστούν οι ζημιές. 

Η κυκλοφορία προς Μελίντα και Παλαιοχώρι θα διεξάγεται μέσω Σελαδίου - Παλαιοχωρίου και οι οδηγοί θα ενημερώνονται και με κατάλληλη σήμανση.


Αναστολή λειτουργίας σε κτίρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νωρίτερα, την αναστολή λειτουργίας δύο κτιρίων του ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκειμένου να ελεγχθούν πλήρως μετά τον σεισμό, ανακοίνωσαν οι πρυτανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας στα κτήρια της πανεπιστημιακής μονάδας Μυτιλήνης, που διενεργήθηκε από στελέχη της Κεντρικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (ΚΔΤΥ), διαπιστώθηκαν από τον μακροσκοπικό έλεγχο τα εξής:

  • «Χατζηγιάννειο» κτήριο, στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου 13: Απέναντι από αυτό το κτίριο υπάρχει κτίριο το οποίο παρουσιάζει βλάβες από τον σεισμό και πιθανώς είναι επικίνδυνο. Ως εκ τούτου, η διέλευση από αυτό το σημείο κρίνεται επικίνδυνη. Η ΚΔΤΥ απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ζήτησε να ελεγχθεί το κτήριο και να ληφθούν μέτρα ασφάλειας.
  • Κτίριο στην οδό Καραντώνη 11: Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ρωγμές στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου, στον θόλο της κεντρικής εισόδου, αλλά και στους θόλους των αντίστοιχων εξωτερικών θυρών στους υπερκείμενους ορόφους. Επίσης, στον θόλο της πίσω εξωτερικής πόρτας αλλά και τις αντίστοιχες πόρτες στους υπερκείμενους ορόφους, σε εσωτερικούς τοίχους, φέροντες ή μη, σε γωνίες κ.λπ. Μάλιστα, πολλές από ρωγμές διαπιστώθηκαν και στις δύο πλευρές του τοίχου.

Τα παραπάνω κτίρια δεν θα λειτουργούν έως ελεγχθούν από τα αρμόδια κλιμάκια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back