ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί να… κουνάει αλλά πάμε καλά

Εικόνα του άρθρου Μπορεί να… κουνάει αλλά πάμε καλά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2016, 19:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι μετασεισμοί έχουν αραιώσει αρκετά, ενώ είναι και προοδευτικά μικρότερης έντασης, έστω και αν κάποιοι εξ αυτών γίνονται πιο αισθητοί λόγω του επιφανειακού επίκεντρού τους. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε σήμερα το πρωί, μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στην Περιφέρεια Ηπείρου, την εκτίμηση  ότι το φαινόμενο της σεισμικής δραστηριότητας οδηγείται σε αποκλιμάκωση. Ωστόσο με δεδομένο πως ασφαλέστερες εκτιμήσεις γίνονται όταν συμπληρωθεί 48ωρο από την έναρξη του φαινομένου, θα πραγματοποιηθεί στις 8 απόψε το βράδυ νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού που θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα γίνει απολογισμός ενεργειών. 

Η είδηση από χείλη ειδικού προκάλεσε μια σχετική ανακούφιση. «Από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ ακούσαμε ότι το σεισμικό φαινόμενο βαίνει μειούμενο κι αυτή είναι μια πολύ καλή πληροφορία που μας ‘ελάφρυνε’  όλους μας» τόνισε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προσθέτοντας ότι «οι επιστήμονες μας λένε ότι ολοκληρωμένη άποψη θα έχουμε μετά την παρέλευση του 48ωρου, γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αύριο θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα, ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια. Ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για «την πραγματικά υπεύθυνη στάση που έδειξαν στη διαχείριση αυτής της κρίσης. Ήμασταν σε συνεχή επαφή για να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση, κρατήσαμε τους τόνους χαμηλά, αφήσανε εμάς τα πολιτικά πρόσωπα που πιεζόμασταν από αυτή την κατάσταση να κάνουμε τη δουλειά μας με ηρεμία».

Οι έλεγχοι που γίνονται σε παλιότερα κτίρια που ήταν κλειστά το σαββατοκύριακο, δεν  αποκλείεται να φέρνουν στο φως ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός, χωρίς πάντως αυτές να αναμένονται σημαντικές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back