Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μουσικών Σπουδών: «Τραγικές συνθήκες»

Εικόνα του άρθρου Μουσικών Σπουδών: «Τραγικές συνθήκες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2022, 12:29
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Πρωτοβουλία Φοιτητών-Φοιτητριών του τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Άρτα, επισκέφθηκε τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη δημόσια εκδήλωση παρουσίασης θέσεων των υποψηφίων πρυτάνεων, την περασμένη Παρασκευή 16/12 και επέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση του τμήματος.

Επικεντρώνουν σε τρία σημεία:

  • Στην παιδαγωγική επάρκεια, η οποία, όπως καταγγέλλουν, αποσπάται από το πτυχίο τους. Ζητούν από το πανεπιστήμιο να πάρει θέση κατά του σχετικού νομοσχεδίου και να διαφυλαχθεί το πρόγραμμα σπουδών.
  • Στις συνθήκες διδασκαλίας, λέγοντας ότι φέτος, πάνω από 12 εργαστηριακά μαθήματα και μαθήματα οργάνων ξεκίνησαν με 2 μήνες καθυστέρηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις διδασκόντων ανακοινώθηκαν μόλις στις 12 Δεκεμβρίου. Ενδιαφέρουσα είναι η καταγγελία τους ότι επιχειρείται, τα κενά να καλυφθούν με διαδικτυακά μαθήματα, κάτι που καταγγέλλουν ως «ξεκάθαρη υποβάθμιση των σπουδών».
  • Τέλος, το κτιριακό, για το οποίο ζητούνε να λυθεί άμεσα. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουν ότι παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες με έδρανα, όπου είναι αδύνατο να κρατήσουν τα όργανά τους ή χωρίς θέρμανση ή σε πολυάριθμα τμήματα σε πολύ μικρές αίθουσες.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back